• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Plakati postavljeni čim je otkucala ponoć

Autor Klix.ba

Predizborna kampanja za lokalne izbore startala je tačno u ponoć. Iako je pred političkim strankama i kandidatima čitav mjesec da predstave sebe i programe, neki su odmah krenuli u akciju.

 Sarajevo: Plakati postavljeni čim je otkucala ponoć Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Lijepljenje plakata gdje je dozvoljeno i gdje nije i ubacivanje letaka u poštanske sandučiće i dalje su omiljene marketinške metode većine političkih stranaka u BiH, pored već ustaljenog blaćenja druge strane putem saopštenja za javnost.

Fotoreporter portala Klix.ba od ponoći je nekoliko sati proveo na ulicama Sarajeva i Istočnog Sarajeva i zabilježio je grupu radnika koji vrijedno postavljaju velike plakate s "nasmijanim kandidatima koji će sve do 15. novembra pozivati građane da im daju povjerenje."

Tako je odmah poslije ponoći počela akcija postavljanja jumbo plakata s likom kandidata za načelnika Opštine Centar Nedžada Ajnadžića, a pored njega i kolega iz Demokratske fronte koji će biti kandidatkinje i kandidati za opštinska vijeća u Kantonu Sarajevo. Lik aktuelnog načelnika koji želi još jedan mandat u sarajevskom Centru zasijao je i sa svjetleće reklame kraj Doma sindikata.

U ostatku Sarajeva i Istočnog Sarajeva bilo je mirno po pitanju predizbornih aktivnosti, no ipak se očekuje da već od jutra krene prava akcija "zauzimanja teritorije" u režiji svih političkih stranaka koje participiraju na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 15. novembar, piše Klix.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE