• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicionari kategorični: Obustava predizbornih skupova samo odlukom nadležnih institucija

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Gradski odbor PDP-a Banjaluka čeka odluke nadležnih institucija od kojih bi zavisila eventualna obustava predizbornih skupova, dok za sada prate aktuelne mjere i preporuke koje su donijeli republički i gradski štabovi.

 Opozicionari kategorični: Obustava predizbornih skupova samo odlukom nadležnih institucija Izvor: MONDO

Ranije danas Gradski izborni štab SNSD-a u Banjaluci donio je odluku da obustave predizborne skupove zbog epidemiološke situacije, a kandidat ove stranke za gradonačelnika Igor Radojičić pozvao je i ostale političke subjekte da ograniče i obustave svoje javne predizborne skupove kako bi se smanjila mogućnost kontakata i prenosa virusa.

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković, a kojeg podržava opozicija, je istakao da oni većinu predizbornih skupova drže na otvorenom i da se pridržavaju ograničenja do 50 ljudi na jednom mjestu, te da su tome prilagodili i dolazak svojih kandidata na skupove.

“Gradonačelnik (Igor Radojičić) je prvo najavio da će danas biti donesena odluka iz Gradskog štaba Banjaluka, a ne iz Izborngo štaba. Trebalo je da nove mjere ili preporuke kažu svim građanima, a ne samo svom članstvu i simpatizerima. Ako je situacija ozbiljnija, to treba da se kaže svim građanima ispred zvaničnih institucija”, rekao je Stanivuković.

Možda će vas zanimati

Pozvao je nadležne institucije da kažu nove preporuke, te poručio da će ih oni tada poštovati i tome prilagoditi stranačko djelovanje.

“Zdravlje je broj jedan i to je prioritet. Ali je u najmanju ruku nekorektno da to rade ispred svojih izbornih štabova i imamo danas informacije šta će da uradi jedan izborni štab, a ne svi građani. Naš plan aktivnosti ne može da zasvisi od druge političke organizacije”, kazao je Stanivuković.

On je izrazio uvjerenje da će SNSD “izgubiti” Banjaluku, iznoseći podatak da je njegova prednost oko 11 odsto, te da će izlaznost u Banjaluci biti oko 56 odsto.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Slavko Grbić kazao je danas za Mondo da ova stranka na Izbornom štabu još uvijek nije razmatrala mogućnost obustavljanja predizbornih skupova u Banjaluci.

"Poštujemo odluke štabova za vanredne situacije o dozvoljenom broju ljudi, distanci i drugim mjerama. Ukoliko se u tom smislu nešto promijeni, mi ćemo se ponašati u skladu sa novim preporukama", dodao je Grbić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE