• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić i Dodik se sastali u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Banjaluci su se danas sastale delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Demokratskog narodnog saveza (DNS) koje su predvodili predsjednici stranaka, Milorad Dodik i Nenad Nešić.

 Nešić i Dodik se sastali u Banjaluci Izvor: Putevi RS

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i DNS-a razgovarano o načinima kako se kretati kroz predizborno vrijeme i nakon toga, te da ne bi trebalo da bude nekih problema u odnosima ove dvije stranke.

"Koliko razumijem stvari, tu ne bi trebalo da bude većih problema. Imamo mnogo opština u kojima je dobra veza između DNS-a i SNSD-a i tako će ostati i u budućem vremenu, te će se manifestovati i na predstojećim izborima", rekla je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Ona je navela da postoje dvije ili tri sredine u kojima postoje određeni problemi, te da je sigurna da će se oni prevazići.

"Lokalni odbori DNS-a, koji su opredijeljeni da ostanu u koaliciji u kojoj su bili i do sada, to su već sami saopštili i oni će ostati podrška zajedničkom kandidatu i to nije samo slučaj kada je riječ o kandidatu SNSD-a", rekla je Cvijanovićeva novinarima i dodala da ima sredina gdje je kandidat DNS-a, a podrška mu je SNSD. 

Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, za ''Nezavisne novine'' je nakon sastanka ''da će sve biti u redu'', ali nije precizirao na šta je mislio.

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić jutros ranije je izjavio da je razlaz sa SNSD-om planiran, a ne ishitren potez.

"Mi ćemo u tome istrajati. DNS je politička partija koja Republiku Srpsku vidi u jačem ekonomskom razvoju i po želji njenih građana", rekao je Ivić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a prijedorske regije, član Predsjedništva DNS-a i gradnačelnik Prijedora, Milenko Đaković izjavio je da su u posljednje dvije godine usporeni procesi na realizaciji projekata u Prijedoru, te da su, kako kaže, "nadležni sa republičkog nivoa jednostavno prekinuli kontakte s Prijedorom".

"Radili smo sve kako bismo riješili problem poplava. Prijedor je zaostao u rješavanju tih pitanja, a svi riječni tokovi su u nadležnosti republičkih organa", kaže Đaković.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE