• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ukoliko budemo primorani uvodimo rigorozne mjere

Autor Siniša Stanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je dužnost institucija Republike Srpske da narod bude zaštićen u borbi protiv virusa korona i da će na taj način nastaviti da rade.

 Dodik: Ukoliko budemo primorani uvodimo rigorozne mjere Izvor: Darko Lakić, Srna

"Nećemo oklijevati da zaštitimo narod i nema nijednog cilja koji bi nas u tome spriječio. Moramo da se ojačamo u uvjerenju da je neophodno da se drži fizičko odstojanje i prestane sa okupljanjima građana da bi bio prekinut uzlazni trend epidemije. Ne slušajte ljude koji zbog ličnog dnevnopolitičkog profita pokušavaju da načine neku vrstu hosa u društvu", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka zvaničnika Srpske o epidemiološkoj situaciji.

Dodik je podsjetio da je u borbi protiv virusa korona neophodno poštivati propisane mjere, među kojima su fizička distanca, nošenje zaštitnih maski i održavanje lične higijene.

"Postoji u društvu vrijeme kada se apeluje, ali i vrijeme kada će morati da se radi. Apelujemo na ljude da shvate da ovo što se dešava nije nimalo jednostavno. Ukoliko budemo primorani dan pred izbore da uvedemo rigorozne mjere to ćemo i uraditi", rekao je Dodik.

On kaže da su na početku krize pozvani svi politički segmenti da učestvuju u radu kriznog štaba, ali neki nisu htjeli da se odazovu.

"Oni su ostali na drugoj strani i kritikovali sve mjere koje smo donosili, a pokazalo se da smo uspješno vladali krizom. Nema nijednog razloga da neko sumnja da su danas ovi ljudi, koji neprekidno rade, spremni i sposobni da se suprotstave svim izazovima", rekao je Dodik i ocijenio da je današnji sastanak bio kvalitetan.

On je ponovio da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da neće biti zatvaranja granice između Srpske i Srbije.

"Zahvalan sam premijeru Srpske Radovanu Viškoviću za uspješno vođenje procesa upravljanja krizom, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, a posebno ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću koji je u najgorem jeku epdemije posjetio bolnice, dok ostali zvaničnici posjećuju lokalne zajednice da bi rekli da su sa narodom", kaže Dodik.

On je istakao da je neophodna solidarnost kako bi postojeća situacija bila prevaziđena i podsjetio da liječenje pacijenta oboljeg od virusa korona dnevno košta 2.000 KM.

"Ovo društvo je u vrijeme epidemije izdvojilo više od 350 miliona KM da bi zdravstveni sistem bio održan na postojećem nivou. Nećemo uvoditi policijski čas, niti zatvarati kafiće i škole, ali moramo preduzimatu neke mjere. Zato apelujem na sve da pomognu u ovoj zajedničkoj borbi i vjerujem u svakog našeg čovjeka", rekao je Dodik i naveo da se mora izbjeći kolaps zdravstvenog sistema.

Govreći o održavanju lokalnih izbora u BiH, Dodik je ocijenio da je vidljivo da je bila katastrofalna odluka Centralne izborne komisije u BiH o pomjeranju tremina izbora.

"Nisam za odgađanje izbora i nije bilo potrebno njihovo pomjeranje. Sada bi imali završen izborni proces u uslovima relativno stabline epidemiološke situacije. Još jednom ću ponoviti da nikakva priča koja je izvan interesa zaštite zdravlja ljudi neće odlučivati o tome hoće li biti uvođene rigorozne mjere koje mogu značiti i kažnjavanje neodgovornih", zaključio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Braco

Da, ali šta to ima s vama g. Dodik, vi treba da donosite mjere na nivou BiH pošto ste predsjednik iste, sa R. Srpskom što se tiče vlasti trenutno nemaš ništa...

MONDO REPORTAŽE