• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Mila Đukanovića 18 krivičnih prijava od 2017.

Autor Lana Stošić

Od 18 krivičnih prijava podnetih od 2017. godine protiv Đukanovića, specijalni tužioci krivicu predsednika traže u četiri predmeta.

 Protiv Mila Đukanovića 18 krivičnih prijava od 2017. Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) još nije utvrdilo da li će predsednik države Milo Đukanović odgovarati za stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih dela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Upravo za ta krivična dela Đukanović je prijavljen u poslednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi istrage. Od ostalih 14 prijava, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Đukanovića je 2017. podneo funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Nakon što je Radulović prijavu podneo Vrhovnom državnom tužilaštvu, oni su je prosledili SDT-u, a predmet je zadužila specijalna tužiteljka Lidija Mitrović.

Te godine SDT je dobilo i odbacilo prijavu protiv Đukanovića Sindikalne organizacije AD “Port of Adria” iz Bara, koja ga je teretila za zloupotrebu službenog položaja i nesavesan rad u službi.

Odbačene su i dve krivične prijave koje je 2018. godine protiv Đukanovića podneo Vasilije Miličković - za nesavesan rad u službi i neovlašćeno korišćenje državne imovine u izborne svrhe.

Odbačene su i krivične prijave koje su podneli Miličković - zbog zloupotrebe službenog položaja, Marko Kampe i Momo Joksimović zbog istog krivičnog djela i Duško Knežević zbog stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i protivzakonitog uticaja.

(Mondo/Vijesti)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE