• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA DOBIJETE SAVRŠENO MEKANA KUVANA JAJA: Dvije tehnike koje "rade" svaki put

Autor Dragana Božić

Za savršeno mekana kuvana jaja primijenite jednu od dvije tehnike sa kojima nema nikad greške.

 Kako-sluvati-savrseno-meka-kuvana-jaja_1811769349.jpeg Izvor: Shutterstock

Vjerovatno vam se više puta desilo da vam ne uspiju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, bjelance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumanjce ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja djeluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste željeli.

Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primijenite jednu od 2 tehnike.

Napomena: Prije kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi.

Tehnika A
Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cjediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.

Tehnika B
Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop