• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA DOBIJETE SAVRŠENO MEKANA KUVANA JAJA: Dvije tehnike koje "rade" svaki put

Autor Dragana Božić

Za savršeno mekana kuvana jaja primijenite jednu od dvije tehnike sa kojima nema nikad greške.

Vjerovatno vam se više puta desilo da vam ne uspiju "iz prve" meko kuvana jaja. Kod meko kuvanih jaja, bjelance se pretvara u čvrsto stanje, dok žumanjce ostaje u tečnom. Iako kuvanje jaja djeluje kao lak posao, jedan minut može napraviti razliku i učiniti da vaše meko kuvano jaje ne ispadne onako kako ste željeli.

Da se to ne bi ponavljalo, potrebno je da primijenite jednu od 2 tehnike.

Napomena: Prije kuvanja, potrebno je da jaja budu na sobnoj temperaturi.

Tehnika A
Ova tehnika traje od 5 do 7 minuta. Potrebno je da stavite šerpu vode i sačekate da provri. Nakon toga, polako stavite jaja u vodu, pa kada ponovo voda provri, smanjite na laganu temperaturu. Ostavite da se jaja kuvaju 3-4 minuta, pa ih izvadite šupljikavom kašikom. Jaja stavite u cjediljku, pa pod mlaz hladne vode. Nakon toga, služite.

Tehnika B
Ova tehnika traje od 3 do 5 minuta. Stavite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kada voda provri, smanjite temperaturu na laganu vatru i kuvajte još 1 minut. Izvadite ih šupljikavom kašikom, pa i njih stavite pod mlaz hladne vode. Nakon toga možete ih konzumirati.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop