Neskvik torta pravi je užitak za sve sladokusce. Možete je spremati sa keksom, vanilijom i čokoladom, a ako ste veliki ljubitelj čokolade onda definitivno imamo pravi recept za vas!
Od čokolade i neskvika su oba sloja, a ova poslastica ne zahtjeva ni puno kulinarskog umijeća.
Sastojci:
340 g izmrveljnih čokoladnih kolačića
3 kašike otopljenog putera
1 šolja neskvik praha
3/4 šolje mlaćenice
1 kašika ekstrakta od vanile
Za glazuru:
3/4 šolje čokoladnog sirupa
230 g krem sira
1 šolja šećera u prahu
2 kašike neskvik praha
Recept za neskvik čokoladnu tortu:
U posudi pomiješajte izmrvljene čokoladne kolačiće sa otopljenim puterom. Dodajte neskvik prah, mlaćenicu i ekstrakt od vanile pa dobro sjedinite sve sastojke. Miješajte dok ne dobijete gušću teksturu.
Obložite pleh papirom za pečenje, pa premažite uljem. Izlijte smjesu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista. Kada se neskvik torta ohladi, u posudi pomiješajte sirup od čokolade, krem sir, šećer u prahu i neskvik pa dobro sjedinite žicom. Potom nanesite glazuru na neskvik čokoladnu tortu.