Topa je jelo koje tijekom ovog perioda u godini sve češće pripremamo, a i idealan je prilog omiljenim toplim somunima.
Kombinacija nekoliko sireva stvara ukusni prilog koji je zasitan, a recept koji smo izdvojili u nastavku uvjeriće vas da topu nije tako teško napraviti.
Ovo je recept koji je Harry Cooper otkrio u videu na svom profilu, a što vam je potrebno i kako i sami možete napraviti ovo tradicionalno jelo otkrijte u nastavku.
Sastojci za topu
50 g putera
2 velike kašike pavlake
3 velike kašike mladog sira
2 velike kašike kajmaka
prstohvat soli
1 jaje
50 g dimljenog sira
Priprema tope
Istopiti puter te dodati pavlaku, izmiješati i nakon minut do dva dodati mladi sir i kajmak. Dobro izmiješati i kuvati na srednje visokoj temperaturi 4 - 5 minuta. Posoliti i dodati umućeno jaje, izmiješati i na kraju dodati rendani dimljeni sir. Promiješati dok se sir ne istopi i servirati uz tople somune.
Najbolje i najjednostavnije recepte za stotine ukusnih jela, kao i kulinarske savjete pronađite u našoj rubrici Mondo kuhinja.
(MONDO/Bonjour)