Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično, savršeno za dane praznika.
Sastojci:
- 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
- 800 g krompira, presječenog na pola
- 1 kašika ulja
- so i biber
Za začine:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ulja
- 1 čen bijelog luka, vrlo sitno nasjeckanog
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
Recept za krmenadle zapečene sa krompirom:
Za ove krmenadle zagrijte rernu na 220C. Rasporedite isjeckani krompir promiješan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomiješajte sve začine u posudi.
Premažite tom smjesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promiješajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni.Pecite 15 minuta.
Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.
StvarUkusa