• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banana tiramisu, kolač koji se ne peče

Banana tiramisu je lagan, kremast i djeca će ga obožavati.

 Banana tiramisu Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g maskarpone sira ili mlaćenice
  • 470 g slatke pavlake za šlag
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 pakovanje pudinga od vanile
  • 360 ml mlijeka
  • 4 kašike ruma
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 6 srednjih banana
  • 200 g piškota

Za preliv:

  • šlag
  • cimet

Recept za banana tiramisu:

Kako biste napravili ovaj desert koji se ne peče prvo napravite fil tako što ćete u posudi da umutite maskarpone sir na maloj brzini 30 sekundi mikserom, da uklonite grudvice. Povećajte brzinu na srednju i polako počnite da dodajete slatku pavlaku za šlag. Ideja je da polako dodajete slatku pavlaku, kako maskarpone sir ne bi bio grudvast. Trebalo bi da ima tečnu konzistenciju.

Povećajte brzinu, a kako smjesa počne da se zgušnjava, polako dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne dobijete meki snijeg. Na kraju dodajte smjesu za puding i umutiti u fil koji će se vrlo brzo zgusnuti.

U činiji pomešajte mlijeko sa rumom, cimetom i ekstraktom vanile. Da biste sastavili desert, obložite staklenu posudu papirom za pečenje. Potopite gornji i donji dio svake piškote u mješavinu mlijeka i obložite dno posude jednim slojem natopljenih piškota.

Preko piškota rasporedite polovinu fila. Tanko nasijecite banane i dodajte jedan sloj preko fila. Dodajte sljedeći sloj natopljenih piškota, zatim preostali fil, i još jedan sloj isječenih banana.

Umutite šlag pa ga premažite preko banana i ukrasite cimetom. Ostavite tiramisu u frižideru 4-6 sati dok se fil ne učvrsti. Servirajte i uživajte. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop