• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beču otvorena Srpska biblioteka sa 5.000 naslova

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpska biblioteka sa više od 5.000 naslova otvorena je danas u Beču, a knjige su dostupne svim pripadnicima srpske dijaspore.

 Srpska biblioteka u Beču Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Otvaranje biblioteke organizovano je Srpski centar uz poštovanje svih epidemioloških mjera, u prisustvu ograničenog broja ljudi.

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić rekao je da su biblioteke i ranije postojale u srpskim udruženjima u Beču, ali da je ovo u Srpskom centru najvjrednije i predstavlja maticu bibliotečkog fonda, koji će biti dostupan svima.

Bibliotečki fond čine knjige koje su dijelom darivane iz Konzularnog odjeljenja Ambasade Srbije u Beču, neke su donacija Službenog glasnika, a dio je stigao kao poklon od Narodne biblioteke Srbije i Biblioteke grada Beograda.

"Sada u Beču, u kome živi veliki broj naših sunarodnika, imamo prostor u kome su knjige, različite tematike, žanrova, dostupne svakom", rekao je Rodić.

Član Upravnog odbora Srpskog centra Nikola Osmokrović rekao je da su u tom udruženju zadovoljni da su im uslovi konačno dozvolili da otvore biblioteku sa više od 5.000 naslova.

Prvobitno je bilo planirano da biblioteka bude otvorena 13. marta, ali je odgođeno zbog epidemija korona virusa, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Srpski centar je udruženje čiji je cilj promocija srpskog kulturnog stvaralaštva umjetnika iz matičnih država, ali i kulturnih stvaralaca koji žive u Austriji, a postoji od 1995. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop