• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen "Intime jazz fest": Za kraj fenomenalni nastup Matije Dedića i Vasila Hadžimanova

Autor Dušan Volaš

Koncertom renomiranih džez pijanista Matije Dedića i Vasila Hadžimanova u Banaluci je završen četvrti "Intime jazz fest".

 Završen "Intime jazz fest": Za kraj fenomenalni nastup Matije Dedića i Vasila Hadžimanova Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Na repertoaru ovog iskusnog dua bile su autorske kompozicije a briljantnim nastupom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora još jednom su potvrdili svoj status regionalnih zvijezda u ovom muzičkom žanru.

"Svaki festival koji promoviše neku kreativnu i umjetničku muziku je bitan, a ovaj je posebno bitan, jer se ja sjećam kakva je bila situacija u Banjaluci prije nego se desio Intime jazz fest, a to je dosta siromašna ponuda. U jednom momentu je sve nekako bilo zamrlo, međutim zahvaljujući Mladenu Matoviću i cijeloj njegovoj ekipi sada imamo jedan divan festival", kazao je Vasil Hadžimanov, saopšteno je iz Banskog dvora.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Program sa kojim su se predstavili publici u Banjaluci svirali su, kako kažu, na nekoliko festivala i zajedničkih nastupa.

"Na repertoaru su Matijine autorske kompozicije i moje kompozicije. Imali smo to zadovoljstvo da radimo sa Biserom i Gabi i to su bili divni koncerti, a nekako dišemo zajedno od rođenja, tako da nam lako ide saradnja", kazao je Vasil Hadžimanov.

To je potvrdio i Matija i osvrnuo se na njihove životne puteve.

"Rođeni smo iste godine, iste godine smo otišli u inostranstvo, zaljubili se u džez, iste godine smo dobili kćerke, to je sve kao neki američki film o dvoje ljudi koji žive u različitim gradovima, a žive iste živote. Prijateljstvo i ljubav su naši najjači instrumenti koji su učinili da zvučimo kao jedan", ističe Matija Dedić.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Nakon uspješno realizovanog 4. Internacionalni festival umjetničke muzike "Jesenja sonata", ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

"Potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, Banski dvor nastoji da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održi kontinuitet i istraje u svojoj misiji organizovanja kvalitetnih kulturnih programa i u ovim nesvakidašnjim okolnostima tzv. 'nove normalnosti'. U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora", rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora - Kulturnog centra.

Četvrti festival džez muzike "Intime jazz fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop