• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matija Dedić Trio nastupio u Banskom dvoru, gošća - Marija Šestić (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Koncert džez sastava Matija Dedić Trio održan je večeras u Koncertnoj sali Banskog dvora u Banjaluci. Gošća na koncertu ovog trija bila je istaknuta muzička umjetnica iz Banjaluke Marija Šestić.

 Matija Dedić Trio nastupio u Banskom dvoru, gošća - Marija Šestić (FOTO) Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Pijanista Matija Dedić, rado viđen gost u Banjaluci ovaj put je nastupio sa uglednim džez muzičarima iz Hrvatske, Lukom Veselinovićem (bas) i Borkom Rupenom (bubanj). Za ovaj koncert ulaznice su rasprodane u rekordnom roku.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

"Publika je bila u prilici da čuje moje autorske kompozicije, a posebna gošća bila je Marija Šestić. Marija je nevjerovatna, fenomenalna, ona je morala biti gošća na našem koncertu. Drago mi je da se odazvala mom pozivu. Mislim da nemam šta ljudima u Banjaluci pričati ko je Marija Šestić, svi znaju koliko je talentovana", kazao je Matija Dedić.

Marija je u pratnji ovog trija izvela dvije kompozicije, džez standard „My Funny Valentine“ i „Sve što znaš o meni“ Arsena Dedića.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

"Na moju veliku sreću ovo mi nije prva saradnja sa Matijom. On je savršen muzičar. Sada sam u ulozi pjevača i iz ovog ugla moram da kažem da zaista uživam sa njim na sceni, jer je on rastao sa pjevačima, on potpuno osjeti sve fraze, tako je lako sarađivati sa njim, možemo da odradimo probu, a i ne moramo. Veliko mi je zadovoljstvo što sam bila gost na koncertu njegovog trija", naglasila je Marija Šestić.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Matija, kako kaže, trenutno radi na dva albuma, jedan za domaće, jedan za inostrano tržište.
"Na albumu za inostrano tržište više će se naći elektronika nego klavir. Drugi će se zvati „Ladies“ gdje uopšte nisam bitan kao pijanista, nego sam okupio meni vrlo drage pjevačice koje su birale kompozicije koje ćemo izvesti. Vrlo mi je drago što ću ih ugostiti", najavio je Matija Dedić.

Izvor: Banski dvor-Kulturni centar

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop