• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Okolo" akademske slikarke Aleksandre Kuzmanović

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora 21. decembra 2021. godine u 19.00 časova biće otvorena izložba "Okolo" akademske slikarke Aleksandre Kuzmanović.

 izložba aleksandre kuzmanović u banskom dvoru Izvor: Banski dvor

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Kuzmanovićeva kaže da joj za inspiraciju služe raznorazna mjesta i stari.

"Svoj na svome. Zanimaju me mjesta i stvari u kojima su vidljivi tragovi života. Ljudi, životinje, ruralni pejzaži (tragovi netaknutog života), ,,čovjekova mjesta", prostori, rituali (tradicija) i međusobni odnos svega toga.Generalno se izražavam u raznim tehnikama, u ovom slučaju je u pitanju grafit i tuš. Intuitivno biram papir u odnosu na motiv, npr. papir sa manje strukture, dozvoljava grafitu dase sija te daje ,,magijski" efekat. Manje masniji papir ,,pati" olovku. Ko se "pati" u procesu je. Tuš ne laže", laže ona.

Aleksandra Kuzmanović je rođena u Tesliću 1997. godine, gdje završava srednju školu 2015. godine. U jesen iste godine upisuje Akademiju umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci, smjer slikarstvo. Prvu i drugu godinu pohađa u klasi prof. Svjetlane Salić Mitrović, dok je treću i četvrtu godinu završila u klasi prof. Borjane Mrđa. Od treće godine studija izlaže samostalno. Dobitnik je nekoliko nagrada iz oblasti slikarstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop