• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija u centru Banjaluke: Prva knjiga na svijetu u 2023. godini - Kočićev "Jablan" (FOTO)

Autor Dragana Božić

Već dvadeset i treću godinu Zadužbina „Petar Kočić Banja Luka – Beograd“ objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini po čemu je prepoznatljiva kod nas i u svijetu.

 Prva knjiga u svijetu 2023. godine Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Prva knjiga u svijetu u 2023. godini je monografsko izdanje na srpskom i engleskom jeziku dakle, dvojezično, priče „Jablan“ Petra Kočića. Povodom održavanja naše tradicionalne manifestacije Književna staza Djeda Mraza, ova nama draga knjiga već je na putu u selo Djeda Mraza u Laponiju, Finsku, gdje će mu na svečan način biti uručena", navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako je ovo prvi put u svijetu da se na ovakav način uručuje knjiga Djedu Mrazu, a sve sa ciljem uspostavljanja živih kulturnih mostova među svim narodima i državama.

"Prva knjiga na svijetu u 2023. godini na svečan način biće promovisana danas, 29. decembra 2022. godine u 12.00 časova ispred skulpture Majka i dijete kod ulaz u preduzeće „Elektrokraja“ Banja Luka", navedeno je.

Dodaju kako ovom prilikom biće izložene skulpture likova iz Kočićevih književnih djela koje je uradio čuveni francuski umjetnik Žoze Basta.

"U želji da građanima Banje Luke uljepšamo doček Nove godine, ovom prilikom slastičarna Manja uradila je veliku tortu u obliku knjige koju ćemo na promociji podijeliti prisutnim učesnicima i posjetiocima sa željom da nam nastupajuća godina bude srećna godina slatkog čitanja", poručili su organizatori.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

T

Kod tih figura... Treba podkresati drvo kako bi se video spomenik djetetu Ispred ek

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop