• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Zombijaninih radova u Banjaluci: Prikupljeno skoro 3.000 KM za sigurnu žensku kuću (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Jedna od najomiljenijih "internet ličnosti" u regionu, umjetnica, preduzetnica, drugarica, Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana, posjetila je i Banjaluku, u okviru njene balkanske turneje.

 Izložba Andijane Vešović u Banjaluci Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Putujuća izložba pod nazivom "Revolucija, dok mirišem lijepo" prikazana je i publici u Sarajevu prije nekoliko dana, a nakon Banjaluke Andrijana i njeni radovi putuju u Beograd, Novi Sad, Zagreb i nakon toga se vraćaju kući - u Podgoricu.

"Hvala vam što ste došli, znam da ste svi već vidjeli ove radove, ali hajde da se pretvaramo da niste. Nadam se da vam se dopadaju, i da ćete ostati na licitaciji, jer sav prihod od radova ide za sigurnu kuću. Na taj način pomažemo našoj zajednici, vraćamo dio onoga što nam je dala i podržavamo žene i sigurnu žensku kuću", kazala je umjetnica na otvaranju.

Na licitaciji je prikupljeno 2909 KM.

Izložba se nalazi u Domu omladine, ispred koga se u 19 časova, kada je bilo otvaranje, uhvatio veliki red. Među onima koji su željeli da vide radove i upoznaju Zombijanu bilo je najviše mladih djevojaka.

"Volim Zombijanine radove, pratim je na mrežama već godinama i u svakom sam se postu pronašla. Ponekad pomislim da mi čita misli, ali onda se sjetim - sve smo mi žene u suštini iste, sve mučimo iste muke i imamo slične strahove, zato treba da se držimo zajedno", kazala nam je jedna Ana, koja je strpljivo čekala da se gužva malo raščisti, pa da u miru uživa u izložbi.

Ukoliko niste upoznati sa Zombijaninim stvaralaštvom - zdušno preporučujemo da prelistate našu galeriju, a onda i da je pronađete na mrežama, jer nudi zaista, što bi rekli mladi, "kvalitetan kontent".

Ona na duhovit, jednostavan, ali efektan način, kroz crteže i ilustracije, priča o malim i velikim dilemama, problemima, radostima, tugama, ali i mudrostima i saznanjima.

Bilo da je riječ o administraciji, menstruaciji ili bračnim dilemama, ona s jednakom ozbiljnošću i izuzetno zdravim smislom za humor pristupa svakoj temi. S njim mogu da se identifikuju i djevojčice i odrasle žene, a i muškarci svakako mogu mnogo toga da nauče o ženama kroz Andrijanine radove.

Zato je podržite, ako ste u prilici, posjetite izložbu kada dođe u vaš grad ili negdje blizu, i ako već provodite mnogo vremena besciljno skrolujući, onda skrolujte kroz kvalitetan sadržaj.

Organizator izložbe je EU Info centar.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop