• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan konkurs za književnu nagradu "Slavko Jungić Jesej"

Autor mondo.ba

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Čelinac, Narodna biblioteka "Ivo Andrić" i "Vinarija Jungić" raspisali su tradicionalni, osmi po redu, konkurs za dodjelu Književne nagrade "Slavko Jungić Jesej".

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 15. januara 2020. godine imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis...) dužine do 120 redova ili pet pjesama.

Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnom kovertu, koji se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Možda će vas zanimati

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD na adresu: SPKD “Prosvjeta”, Opštinski odbor Čelinac, Ul. vojvode Mišića 19 (Biblioteka), 78240 Čelinac.

Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada će se otkupiti i biće nagrađeni diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrade će biti dodijeliti na književnom susretu na Trifundan (14. februara) u Konobi "Vinarije Jungić" (Markovac, Čelinac).

Utemeljivači Književne nagrade "Slavko Jungić Jesej" raspisali su i peti po redu konkurs za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu.

U ovoj kategoriji nema ograničenja ni za starost autora ni za broj nagrada. Naime, vinom će se nagraditi svaki dobar rad, a pravo učešća imaju svi autori koji na gore dostavljenu adresu i do 15. januara 2020. godine dostave svoje radove.

Dobitnik nagrade "Slavko Jungić Jesej" za 2019. godinu je Dalibor Mirosav, jedan od finalista ovogodišnjeg konkursa Mondo.ba portala "Priče iz komšiluka".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop