• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je vruć krompir loš za zdravlje

Autor Dragana Božić

Krompir je jedna od onih namirnica koje su najukusnije kad se jedu vruće.

 Vruć krompir loš za zdravlje Izvor: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE DI CASA MIA

Međutum, ljekari upozoravaju da to što ih čini ukusnijim, zapravo je veoma loše po zdravlje.

Endokrinološkinja Zuhra Pavlova napominje da krompir treba jesti tek kad se prohladi da bude sobne temperature. Šta se na ovaj način postiže?

Prohlađeni krompir neće uticati na nivo glukoze, odnosno neće dozvoliti da njene vrijednosti skoče. Isto tako, skrob će se djelimično fermentisati u crijevima, što će uticati da se poveća količina korisnih bakterija u crijevima.

Svakako, treba imati u vidu da su krompir i jela od ove namirnice visokokalorična. Porcija pomfrita po kalorijama može da se izjednači sa drugim vrstama brze hrane, a isto tako se u pire krompir dodaje puno putera i mlijeka i pavlake, pa je takođe visoko hranljiv.

MONDO

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop