• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji šampion Evrope stiže u BiH: Tuzlaci na teškom ispitu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Futsaleri Salines Tuzla sitija u Sarajevu dočekuju nekadašnjeg prvaka Evrope.

 Futsal Liga šampiona Salines dočekuje rusku Urgu Jugorsk Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

U šesnaestini finala UEFA Lige šampiona futsaleri Salines Tuzla sitija će u dvorani Hotela "Hills" u Sarajevu dočekati vicešampiona Rusije ekipu, Ugre iz Jugorska, koja je 2016. osvojila titulu prvaka Evrope.

"Slagao bih vas sve kada bih rekao da ekipa iz Rusije nije favorit. Mi smo u šesnaestinu finala UEFA Lige šampiona došli nakon eliminacije Enkampa iz Andore. Pobijedili smo sa 10:3 na gostujućem terenu i došli do prve domaće istorijske utakmice, odnosno među 32 ekipe u Evropi. Naš rival je izuzetno organizovan tim, iza njih stoji moćni sponzor, ali svakako da se nećemo olako predate", kazao je Predrag Raić, trener Salinesa.

Možda će vas zanimati

Tim iz Tuzle je pretrpio nekoliko promjena. Nekoliko igrača se žali na povrede, ali je u Tuzlu stigao i brazilski internacionalac Tijago Bolina, koji je s reprezentacijom Azerbejdžana igrao na evropskim i svjetskim prvenstvima.

"U desetak dana koliko sam ovdje uvidio sam da moja nova ekipa ima potencijala. Dobro poznajem ekipu Ugra Jugorsk jer sam igrao u Futsal ligi Rusije. Nekad prije bi rekli kako su favoriti ekipe iz Španije, Portugala, Brazila, Rusije... U futsal se sve više ulaže i klubovi iz drugih krajeva Evrope imaju svoje realne šanse za uspjeh“, kazao je Bolina koji će u duelu sa ruskom ekipom imati svoj debi u dresu Salinesa.

Nakon osvajanja šampionske titule u prvenstvu BiH, rukovodstvo Salinesa se nadalo da će evropske utakmice igrati u SKPC "Mejdan". No, u poplavi je ljetos potopljena velika dvorana tuzlanskog sportskog centra zbog čega su se u tuzlaskom klubu odlučili za domaćinstvo u Areni "Hills" u Sarajevu.

Utakmica će biti odigrana u subotu, 16. januara od 19 časova uz direktan prijenos na BHT.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC