• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbino pismo FSS o kojem se priča: U Jovića je vredelo ulagati, Sergej je često osporavan i precenjivan

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije na kraju izveštaja spomenuo desetoricu fudbalera i opisao njihovu važnost u nacionalnom timu.

 ljubisa-tumbakovic-pismo-fss-izvestaj-reprezentacija-srbije-jovic-vredelo-ulagati-sergej-osporavan Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije za nešto malo više od mesec i po dana će započeti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali novog selektora i dalje nema.

Možda će vas zanimati

Prethodni selektor Ljubiša Tumbaković, za to vreme, pripremio je izveštaj za Fudbalski savez Srbije u kojem je govorio o svom mandatu na toj poziciji.

Tumbaković je bio selektor Srbije u neuspelom pokušaju da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo, a posle poraza od Škotske u odlučujućem susretu postalo je jasno da će na njegovo mesto doći neko drugi.

Ko će to biti još uvek ne znamo, ali znamo šta je Tumbaković imao da napomene u svom izveštaju FSS-u o kojem se ove nedelje dosta priča. U utorak se govorilo o prevelikom uticaju privatnih trenera, da bi Tumbaković u finišu izveštaja pisao o fudbalerima sa kojima je sarađivao, opisujući šta je od njih Srbija dobila i šta bi tek mogla da očekuje.

Tumbaković je taj izveštaj "zaokružio" konkretnim imenovanjem 10 pojedinaca sa "ispoljenim visokim stepenom pripreme", prenosi "Sportklub".

"Profesionalnim odnosom i sportskim vaspitanjem nameće se kao jedan od čvrstih modela srpskog reprezentativca. U situaciji da podjednako kvalitetno igra na više pozicija", bile su Tumbakovićeve reči upućene Nemanji Gudelju na početku imenovanja igrača.

Kao predvodnika novog talasa Srbije, Tumbaković vidi Aleksandra Mitrovića.

"Bez obzira što nije uspeo da pruži očekivano, odnosom prema reprezentaciji ispoljava karakteristike koje bi mogle da okarakterišu da poseduje ličnost u stanju da prevodi nove generacije."

Za Predraga Rajkovića je istaknuto da bi u njegovu stabilnost na golu valjalo ulagati, dok se potom osvrnuo na Luku Jovića.

"Iza Luke Jovića je teška godina u profesionalnom smislu. Novembarskim okupljanjem pokazao je da je vredelo ulagati u njega, kao i da je za ovog mladog igrača Reala iz Madrida imalo smisla učiniti sve pedagoške mere kako bi ostao deo reprezentacije Srbije", napisao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju s kraja 2020. godine.

Tumbaković je hvalio Mihaila Ristića za nastupe protiv Norveške i Turske, Nemanju Radonjića je razumeo zbog problema sa povredom, dok je za Dušana Vlahovića istakao da je "budućnost reprezentacije". Potom su usledile i reči o jednoj od najvećih zvezda Srbije.

"Sergej Milinković-Savić je često osporavan i precenjivan. "Uživa" u igri, potezima pravi razliku u odnosu na ostale igrače savremenog fudbala. Potezima protiv Norveške i Turske potvrdio je vrednost", rekao je Tumbaković, pre nego što je izveštaj o pojedincima podvukao pričom o Filipu Đuričiću i Darku Lazoviću.

"Prvi je periodično pozivan u reprezentaciju… Direktnošću i konkrentnošću nedostajao je timu. Lazović je iskusan igrač, nedostajao je ekipi. U narednom periodu može na visokom nivou da odigra utakmice, u interesu tima u celini", napisao je Ljubiša Tumbaković, preneo je "Sportklub".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC