• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima ko će da vodi računa o Milanu: Stanković se muči pred važno gostovanje - Zvezda ima problem sa bonusima!

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-bijelih je ekipu pripremao za Radnički iz Niša, ali je u mislima Milan!

 Fudbal Superliga Srbije 21. kolo Crvena zvezda Radnički Niš najava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ulazi u veoma bitan dio sezone, sa izazovima u domaćem prvenstvu preklapaju se obaveze u Ligi Evrope. A problemi postoje i oni nisu mali.

O njima, kao i o meču u Nišu sa kog crveno-bijeli moraju da donesu tri boda govorio je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Ovih dana njega najviše muče povrede, a u mislima stručnog štaba i ekipe nalazi se i Milan, veliki evropski rival.

''Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sljedeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom iz Niša i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom. Imali smo peh, jer se Veljko Nikolić povrijedio, a upitno je i da li ćemo moći da računamo na Dijega Falćinelija, s obzirom na problem sa zadnjom ložom koji ima. Vidjećemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bi donijeli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom. Ka tome težimo i o drugom rezultatu ne razmišljam'', kaže Stanković.

Kartoni Petrovića, povrede Nikolića i Falćinelija, dugo odsustvo Kataija... Problemi! Možda je vrijeme za Filipa Falka?

''Situacija u kojoj Petrović ima kartone, a Nikolić povredu, utiče na to nam već fale dvojica “bonusa”. To će donijeti promjene u startnoj postavi, ali vidjećemo šta će se desiti. Još uvijek nisam odlučio da li će i kada debitovati. Jedva čekam da stekne kondiciju i da bude u stanju da odgovori svim zahtjevima. Mnogo smo razgovarali i on je uz Kataija jedan od igrača koji sam može da napravi razliku u igri jedan na jedan ili jedan na dva. Fenomenalan je asistent, daje golove, a kada bude u potpunosti spreman, pokazaće sve što zna.''

Dosta je nedoumica i oko bonusa koji će igrati u Nišu.

''Kada jednom obučeš dres Crvene zvezde više te niko ne pita koliko imaš godina. Mi imamo Erakovića, Gavrića, Krstovića, to su momci koji dobro znaju zahtjeve kluba i svesni su šta iz Niša moramo da donesemo. Nažalost, limit broja stranaca mi je pokvario sastav koji sam projektovao pred proljećni dio sezone, pa moram da modifikujem stvari u hodu. Ipak, imamo ozbiljan tim i svako ko bude igrao mora da pruži svoj maksimum. Svi su prvotimci, jednaki su i ne pravim razliku među njima'', rekao je Dejan Stanković.

Posebno je Stanković pričao o Milanu Pavkovu, koji se budi!

''Pavkov je sjajan kada se probijaju “bunkeri”, ali je i Falćineli pokazao izvanredan kvalitet. On izdržava, prihvata duele, bori se... Pavkov je sjajno radio, mnogo smo pričali i to tako mora da bude. Krenulo je da mu se vraća, ali kada si pošten prema sebi, uvijek dobiješ ono što zaslužiš'', rekao je trener crveno-bijelih!

Probleme protiv Radničkog, pored domaćina koji je u gornjem dijelu tabele, mogao bi da napravi i teren.

''Biće ovo teško gostovanje, klimatski uslovi su takođe takvi da ne znamo da li će biti zaleđen teren, a tako nismo navikli da igramo. Ipak, moramo da se prilagodimo svemu, kao što smo to radili u Novom Pazaru. Ne bih upoređivao te dvije ekipe, različite su, ali nas čeka još jedna teška utakmica. Svako protiv Zvezde želi da se pokaže i dokaže, ali to neće uticati na naš cilj'', otkrio je maldi strateg.

A crveno-bijeli još ne liče na onaj tim iz Turske. Za to moraju da se poklope kockice, između ostalog i vremenski uslovi.

''Mi znamo šta i kako radimo. Rekoh i poslije utakmice sa Novim Pazarom, ko god želi da kritikuje, to može da radi, ali znamo na kakvom smo terenu igrali i kakav je protivnik bio. U Turskoj smo pokazali kakvi želimo da budemo. Prije ili kasnije će i vremenski uslovi biti bolji, ali slažem se da možemo još da pobošljamo igru, da budemo reaktivniji iza lopte, da imamo bolje reakcije. To nam je falilo na prošlom meču, ali s obzirom na to da je to bila prva utakmica poslije priprema - zadovoljan sam'', napomenuo je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Utakmica 21. kola između Radničkog i Crvene zvezde igra se u subotu u Nišu, od 15:30. Crveno-bijeli su lideri na tabeli, sa devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, dok je Radnički sa 31 bodom na osmom mjestu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC