• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nek se srpski fudbaleri dokažu i u reprezentaciji: Piksi poslao poruku igračima - "Odigraj kako treba, čovječe!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković će za manje od nedjelju dana debitovati na mjestu selektora Srbije.

 dragan-stojkovic-piksi-reprezentacija-srbija-nek-se-dokazu-intervju-kvalifikacije-svetsko-prvenstvo Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Polako se bliži debi Dragana Stojkovića Piksija na mjestu selektora Srbije! Još samo šest dana je ostalo do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija će u grupi sa Republikom Irskom, Portugalom, Azerbejdžanom i Luksemburgom pokušati da stigne do prvog mjesta i direktnog plasmana na Mundijal u Katar.

Možda će vas zanimati

Ipak, to neće biti jednostavno, svjestan je toga i selektor Piksi, koji vjeruje da Srbija može da se nađe na najvećoj fudbalskoj smotri.

"Ne osjećam pritisak. Ja sam po prirodi staložen i miran. Ne dozvoljavam sebi da upadnem u stres, ne dozvoljavam da kritike utiču na mene, bile one dobronamjerne ili ne. Želim da sačuvam fokus na posao kojim ću se baviti, da pozitivnu energiju i fudbalsko znanje prenesem na ljude koji će uraditi nešto na zadovoljstvo svih. A to su igrači. Spreman sam za takav izazov", rekao je Stojković u intervjuu za "Sportklub".

Piksi kaže da je on birao svoj stručni štab i da je prije svega birao dobre ljude, a takođe ne bježi od toga da su u javnosti velika očekivanja od "orlova".

"Očekivanja su kao i svuda u svijetu. Nemojte misliti da je u Turskoj bolje, niti u Italiji, Francuskoj ili bilo gdje. Očekivanja su uvijek velika kada je nacionalni tim u pitanju, Srbija nije nikakav izuzetak. Naši igrači su dokazani asovi, ali hajde da se dokažu i u reprezentaciji. Do sada nisu bili na maksimumu. Da su bili, ne bih ni ja došao. Do promjena uvijek dođe kada su neke stvari ispod očekivanja. Dakle, nisu bili na maksimumu, ali se nadam da će biti."

Piksi kaže da se njegova Srbija neće braniti.

"Fokusiran sam na svoj tim, protivnik me ne zanima. Mi ćemo protivnika imati u nekom imenu, ovakvom ili onakvom. Mi tu ne možemo ništa da promijenimo. Ako budemo podređeni tome i kažemo sebi ‘Au, ovi su mnogo jaki, šta ćemo da radimo? Ajmo svi u šesnaestarac da se branimo’, to nije moj fudbal. To nećete vidjeti. Već ćemo hrabro odigrati i pokušati da taj veliki tim pobijedimo. A ne da se branimo, da ne pređemo centar, da ne povežemo dva pasa i na kraju izgubimo", jasno poručuje selektor.

Na pitanje da li je plasman na Svjetsko prvenstvo jedini adekvatan rezultat, Stojković daje nešto duži odgovor.

"Možemo mi i da ne odemo zbog jednog gola il i boda, to valjda niko neće zamjeriti. Ali bitno je da odigraš sa stilom ovaj ciklus kvalifikacija. Da se zna ko smo i šta smo, koji fudbal igramo. Cilj je naravno odlazak u Katar. Vjerujem da možemo u Katar. To vjerovanje ne može niko da mi oduzme. Ali ne zavisi samo od mene. Biću ja taj vođa, ali od igrača zavisi", objašnjava i nastavlja:

"Želimo da vratimo povjerenje naroda, medija, svih ljudi koji vole fudbal. Vratićemo ga tako što ćemo ozbiljno raditi, što ćemo se boriti i igrati lijep fudbal. Da im bude srce puno zbog onoga što budu gledali preko ekrana. Čak iako se desi poraz, da kažu: Svaka im čast, dali su sve od sebe. Fudbal je mnogo lijepa igra, ja se strašno nerviram kada vidim dva tima koji igraju ‘nefudbal’. Kad već igraš, odigraj kako treba, čovječe!", zaključio je novi selektor Srbije.

Srbija kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinje 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu, tri dana kasnije na istom mjestu će rival biti Portugal, a 30. marta slijedi meč u Azerbejdžanu.

(MONDO/Sportklub)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC