• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lako se odričemo najboljih! Nije to dobro... Mitar tužan zbog precrtanih - Kolarov znači, sad sam između dve vatre!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Srbija stalno vrši neko podmlađivanje reprezentacije, a igrači u najboljim godinama se olako puštaju", poručio je Aleksandar Mitrović.

 aleksandar-mitrovic-luka-milivojevic-prijatelji-reprezentacija-srbije-piksi-stojkovic Izvor: MN PRESS

U drugoj smo polovini marta, a Aleksandar Mitrović postigao je tek tri gola za Fulam. Malo ko je to očekivao nakon što je na svojim plećima odveo klub iz Londona do Premijer lige, a još manje je onih koji su mislili da će postati rezerva.

Možda će vas zanimati

Srpski napadač je u velikom padu od utakmice sa Škotskom, na kojoj je promašio ključni penal, a na to su se naslonile slabe igre u Fulamu, pad samopouzdanja, a onda i nepotrebna žurka.

Zbog svega toga Mitrović u intervjuu za "Sputnjik" ističe da mu je ovo "najgora sezona u karijeri", ali dobro zna da do kraja ima još mnogo toga da se preokrene. Možda mu se forma preokrene baš nakon okupljanja reprezentacije krajem meseca.

"Žao mi je što je Ljubiša Tumbaković smenjen, ali to je selektorski posao. Imao sam dobru komunikaciju sa njim, znamo se još iz Partizana, i dalje smo u kontaktu. To je život, to je fudbal, šta da se radi... Idemo dalje sa novim selektorom. Što se mene tiče, toliko golova, prelepih trenutaka i svega, a pao sam kada je bilo najpotrebnije. Spremate se da budete junak, da date gol kada je najvažnije, a dogodi se suprotno. Bog nekada ima druge planove za vas, a novi period će me ojačati", rekao je Mitrović i dodao da posle promašaja tri dana nije spavao:

"Otresao sam prašinu, vreme je da se krene dalje. Ponavljam, ostaće taj gorak ukus i to iskustvo za ceo život".

Aleksandar Mitrović
Izvor: MN PRESS

Za novog selektora ističe da je je "legenda" i "jedan od najvećih srpskih fudbalera svih vremena", ali ističe da neće biti mnogo vremena za upoznavanje pred mečeve sa Irskom i Portugalom.

Na spisku Dragana Stojkovića nije bilo mesta za vezistu Luku Milivojevića, jednog od najboljih prijatelja Aleksandra Mitrovića, a kapiten Kristal Palasa saopštio je da se povlači iz reprezentacije i da mu je prethodno "povređena čast".

"Jako veliki gubitak. Strašno mi je žao jer je Luka jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Dao je baš gol za pobedu Kristal Palasa iz penala. Realizovao je 22 od 24 penala, kapiten je godinama, a to govori kakav je igrač, pravi lider. Na sve to, u najboljim je godinama, ima 29 godina. Velika šteta. Imao je svoje razloge, on je takav da ne možete da utičete na njega kada donese odluku".

Luka Milivojević
Izvor: MN PRESS

Probao je da ga ubedi da promeni mišljenje, ali...

"Dosta smo pričali, nagovarao sam ga da razmisli, da odloži potez... Nije vredelo. On radi ono što misli da je najbolje za njega, moje je da poštujem. Bilo je tu više razloga, Luka mi je prijatelj, gledam ga kao brata i sve to doživljavam izuzetno emotivno. Između dve vatre sam. Luka - reprezentacija. Sigurno da je bilo neke nepravde prema njemu, najviše me boli što se Srbija olako odriče tako iskusnih igrača. Mislim da kod nas drugačije ljudi gledaju da je neko mator kada ima 28, 29 ili 30 godina. A potpisujem da su to igrači u najboljim godinama. Od 28. do 33. godine, igrači imaju iskustvo i kvalitet, mogu mnogo toga da urade", zaključio je Mitrović.

Ali nije samo Milivojević "nestao" sa spiska Srbije, tu je još 11 igrača u poslednje tri sezone.

"Kao što rekoh Srbija stalno vrši neko podmlađivanje reprezentacije, a igrači u najboljim godinama se olako puštaju. Lako se odričemo velikih fudbalera i imena. Nije to dobro, ali to je neka druga priča...", poručio je srpski napadač.

Osvrnuo se i na "penzionisanje" kapitena Kolarova i verovatno dolazak Dušana Tadića na njegovu poziciju.

"Duća je već duže vreme kapiten i zamenik kapitena, i lider. Još dok je bio Kolarov, Tadić je bio zamenik, a i kada nije nosio traku bio je lider u svlačionici. Duća je za mene kapiten i legenda našeg fudbala, jedan od naših najboljih igrača. Žao mi je i što je otišao Kolarov, mogao je još da pruži uprkos godinama jer duže od deset godina u reprezentaciji. Čak i da ne igra svaku utakmicu, samo njegovo prisustvo u svlačionici i na terenu znači za mlađe igrače", dodao je on.

(MONDO/Sputnjik)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC