• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac je dobra ekipa u dobroj formi, ali naša prednost je domaći teren": Vinko Marinović pred derbi na "Koševu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje aktuelnom šampionu i lideru na tabeli.

 fk sarajevo - fk borac, najava vinko marinović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sarajevo sa pet bodova prednosti u subotu od 19 časova dočekuje drugoplasirani Borac na "Koševu" u veoma važnoj utakmici koja bi mogla da razriješi pitanja o tituli.

Možda će vas zanimati

"Bordo" tim bi u slučaju trijumfa stigao do "plus osam" i gotovo izvjesno po treći put uzastopno osvojio naslov šampiona, dok bi Banjalučani, ako osvoje sva tri boda, istakli najozbiljniji kandidaturu za šampionski pehar.

Trener banjalučke ekipe Marko Maksimović je u najavi derbija istakao da "Borac nema šta da izgubi na 'Koševu', ali može mnogo da dobije", dok je njegov kolega sa klupe Sarajlija Vinko Marinović naglasio da je prednost domaćina jedino domaći teren.

"Borac ovog proljeća igra dosta dobro, izgubio je samo od Veleža i pobjede su dovele Banjalučane do druge pozicije. Sigurno da se radi o dobroj ekipi, koja se nalazi u dobroj formi. Što se nas tiče, igramo kod kuće na Koševu, što je prednost domaćeg terena i nadam se da ćemo uz jednu dobru igru doći do povoljnog rezultata", izjavio je Marinović, koji je u karijeri bio dugogodišnji kapiten i trener banjalučkog Borca.

Takođe, vrijedi pomenuti i da su se iz sarajevskog kluba oglasili saopštenjem dan pred utakmicu u kojem su "izrazili nezadovoljstvo izborom sudije Elvisa Mujića iz Banovića".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Interesantno, oba prethodna derbija i na stadionu "Asim Ferhatović- Hase" i Gradskom stadionu u Banjaluci sudio je arbitar Mujić, ali tada ni prije ni poslije nije bilo nikakvih pritužbi za njegovo dijeljenje pravde, pogotovo iz sarajevskog kluba.

Mujić je u tadašnjem susretu sedmog kola na "Koševu" pri rezultatu 2:1 isključio defanzivca Borca Đorđa Milojevića, pa je Borac sa igračem manje uspio da stigne do izjednačenja pogotkom Vladana Danilovića, da bi potom Benjamin Tatar sa dva sjajna gola osigurao pobjedu "bordo" timu - 4:2.

U Banjaluci je banovićki arbitar pokazao crveni karton, ali ovog puta igraču Sarajeva Anelu Hebiboviću u okviru 18. kola. Borac je u tom momentu imao prednost od 2:1 nakon što su mrežu Sarajlija pogađali Almedin Ziljkić i Stojan Vranješ.

Međutim, sa 10 igrača u polju "bordo" tim je uspio da izbori remi drugim golom Matijasa Fanima (2:2), koji je navodno upitan za sutrašnju utakmicu.

Ove sezone Mujić je još dijelio pravdu Sarajevu na utakmici protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja koju je aktuelni šampion riješio u svoju korist ubjedljivim rezultatom 5:1, što znači da "bordo" tim nije izgubio nijedan meč na kojoj je banovićki sudija bio glavni arbitar.

Meč na "Koševu" igra se u subotu od 19 časova uz direktan prenos na "Areni sport".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC