• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je crveno slovo za fudbal - igraju dva super-tima: Gvardiola neće kao Krojf! Ko pobeđuje u Parizu? (ANKETA)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U 21 čas počeće duel najmoćnijih ekipa Evrope.

 psz-mancester-siti-uzivo-prenos-pep-gvardiola-johan-krojf Izvor: Profimedia

Prvo polufinale Lige šampiona počelo je uzbudljivim poluvremenom Reala i Čelsija, ali je onda nastalo zatišje po kiši - 1:1.

Možda će vas zanimati

U sredu uveče sigurno će biti mnogo više varnica, jer igraju Pari Sen Žermen i Mančester siti od 21 čas na "Parku prinčeva"!

Biće to duel trenutno najdominantnijih timova Evrope. PSŽ je na putu ka polufinalu u nokaut fazi razbio Barselonu (4:1, 1:1), pa pokazao snagu i protiv aktuelnog prvaka - Bajerna (3:2, 0:1). Na taj način, tim Maurisija Poketina pokazao je da bi ovo konačno mogla da bude ta godina u kojoj će Pariz dočekati svoju prvu titulu Lige šampiona.

Izvor: Tanjug/AP/Lewis Joly

Sa druge strane, i Mančester siti nikad nije bio prvak Evrope, a sada će mu to biti najveći izazov do kraja sezone. Titula u Engleskoj je odavno osvojena (ima 10 bodova više od drugoplasiranog Junajteda), a u Ligi šampiona je u prethodne dve runde eliminisao Borusiju Menhengladbah (2:0, 2:0) i Borusiju Dortmund (2:1, 2:1).

Sada je vreme za spektakl!

Anketa

Ko pobeđuje večeras?

  • Pari Sen Žermen

    50% (2)

  • Mančester siti

    50% (2)

  • Biće nerešeno

    0% (0)

Ko pobeđuje večeras?

Rezultati

"Sećam se te čuvene rečenice koju je legendarni Johan Krojf rekao meni i saigračima u Barseloni pre finala Kupa šampiona na Vembliju 1992. Samo minut pre početka utakmice rekao nam je 'Izađite i uživajte'. Znam da ja to neću izgovoriti u Parizu. Ja nisam Krojf", rekao je Gvardiola o uspomeni na svog čuvenog trenera u Barsi.

Izvor: Profimedia

"Ipak, ja uživam u našem putu na utakmicu, u kafi koju popijemo na aerodromu, u hotelu, u našoj zajedničkoj večeri tokom koje gledamo drugo polufinale. U konferenciji za novinare u hotelu, u šetnji, u treningu. Uživam u čitavom procesu, nije to samo trenutak kada izlazite na teren", dodao je Španac.

Gvardiola je naglasio da je njegov tim privilegovan zato što je jedan od četiri najuspešnija u Evropi i da i u tome mora da uživa.

"Znamo koliko je teško doći do ovde i zato je Krojf imao tu ideju. Kada dođete do ovog nivoa, onda ste nervozni, jer razmišljate o posledicama, ne o uživanju u utakmici i u zadovoljstvu koje može da donese pobeda. Morate da kažete sebi: 'Hej, i mi smo dobri, tako da treba da se opustimo'. To je pristup svih vrhunskih sportista, u svim sportovima".

Izvor: Tanjug/AP/Alastair Grant

"Zato sam u polufinalu uvek mirniji nego u drugim takmičenjima. Imam utisak da je dobar posao već urađen i vidim da je tim srećan. Mislim da je ovo dobar trenutak za nas", rekao je Gvardiola za kraj, tri dana posle osvajanja još jednog trofeja sa Sitijem.

Naravno, isti pristup imaju i Parižani, koji su takođe gladni uspeha i trofeja koji je Gvardiola za sada kao trener osvojio dva puta – sa Barselonom 2009. i 2011.

"Na početku sezone rekao sam da je to moj glavni cilj, da osvojim Ligu šampiona", najavio je Nejmar, koji je takođe osvajao taj trofej sa Barselonom 2015, ali ga sigurno i dalje peče poraz u prošlogodišnjem finalu.

Čeka nas veče za uživanje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC