• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić gledao kako Mane ulazi u fudbal na velika vrata: Uništio rivala za 176 sekundi i ušao u istoriju! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbrži het-trik u istoriji lige, vrijeme kad je Sautempton bio pravi tim

 sadio mane i dušan tadić fudbalska istorija Izvor: Printscreen/YouTube/Southampton FC

Pošto smo pisali o najspektakularnijih 19 sekundi u engleskom fudbalu, možda i uopšte, (dakle, 19 sekundi, ne 45), vreme je da se podsetimo još slavnih trenutaka iz kolevke fudbala.

Jedan od glavnih igrača Liverpula sada je Sadio Mane, koji je bio jedan od pokretača najvećih uspeha tima u 21. veku – titule prvaka Engleske i osvajanja Lige šampiona. Ali, verovatno možemo odabrati tačan trenutak kada je stupio na veliku scenu.

Možda će vas zanimati

Bilo je to pre tačno 6 godina, 14. maja 2015, kada je postigao najbrži het-trik u istoriji Premijer lige! Igrao je tada za Sautempton protiv Aston Vile i postigao je prva tri gola na meču za samo 176 sekundi!

Bilo je to doba kada je Sautempton igrao preporođeno, pod dirigentskom palicom Ronalda Kumana pored terena i Dušana Tadića na terenu (setite se kad je dao jedini gol na Old Trafordu za prvu pobedu "svetaca" tamo još od 1988!).

Ekipa je tada išla ka sedmom mestu tabele, a Aston Vila se borila za opstanak (i uspela, ali 12 meseci kasnije nije). Pošto su pre dolaska na Sent Meriz imali tri pobede u četiri meča, opstanak je bio siguran i mogli su da igraju opuštenije.

I prošli kao bosi po trnju.

Sautempton je pobedio, a Mane je dao prva tri gola. To mu je bio kraj prve sezone u Sautemptonu, baš kao i Tadiću, ali i Grazijanu Peleu, dvojcu o kojima se do tada najviše govorilo u timu. Ali, onda je Senegalac srušio rekord star 21 godinu. Robi Fauler je 1994. za 273 sekunde postigao het-trik.

Bilo je to ovako:

Prvi gol – 12:22

Ovde ima i sreće, ali šta je golgeter bez nje? Pele je šutnuo, Šej Given je odbio loptu, ali tačno do Manea, koji je odbio u prostor ispred praznog gola. Sve što mu je preostalo jeste da prosledi loptu u praznu mrežu, doduše, jako brzo.

Izvor: Printscreen/YouTube/Southampton FC

Drugi gol – 13:46

I drugi od dva Maneova gola je bio bez golmana među stativama, ali to ne umanjuje dostignuće. On je kao munja protrčao po desnom krilu, onda je rizično ubacio u sredinu, a Šejn Long i Given su stigli do nje u isto vreme. Možda bi danas VAR procenio da je to faul nad golmanom, ali ovo je praistorijska 2015. Mane je natrčao na odbijenu loptu pored napadača i golmana na zemlji i zakucao je u praznu mrežu, pod vrlo oštrim uglom i pod pritiskom odbrane.

Izvor: Printscreen/YouTube/Southampton FC

Treći gol – 15:18

Ovo je bio vrlo tradicionalan gol, kojim je Mane potvrdio da ume da postiže i "obične" golove, a ne "samo" da ima brze reflekse, da brzo razmišlja i reaguje. Long se izborio za poziciju na levoj strani, centrirao je u sredinu do Manea, a ovaj je zabio u mrežu. Given je bio na golu.

Izvor: Printscreen/YouTube/Southampton FC

I tako je završen najbrži het-trik u istoriji Premijer lige. Kada su mu posle meča rekli da je ušao u istoriju, Mane je kratko odgovorio: "E, stvarno? Radujem se".

Do kraja meča, Long je uz dve asistencije ubeležio i dva gola, a onda je Mane stavio jagodu na šlag na torti i postigao konačni pogodak za 6:1.

Uživajte:

Najbrži het-trik u istoriji Premijer lige
Izvor: YouTube/Southampton FC

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC