• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najspektakularnijih 19 sekundi fudbala: Promašen penal, gol u poslednjoj sekundi, a onda je stadion eksplodirao!

Autor Nikola Lalović

Kakav je samo ovo meč bio, ne možete a da se ne naježite dok gledate te kadrove!

 Najspektakularnijih 19 sekundi fudbala vOtford lester hari kejn džejmi vardi Izvor: Profimedia/Roger Parker Fotosports International

Kakav je to tim u kome bi Džejmi Vardi i Hari Kejn sjedili na klupi? Odgovor je - drugoligaški! 

Dvojica ljudi koji su sada postali legende Premijer lige, koji su odavno prebacili brojku od 100 golova u tom takmičenju prije tačno osam godina sjedili su na klupi kada je počeo meč čija će se završnica zauvijek pamtiti. 

Možda će vas zanimati

Bio je to revanš polufinala plejofa za ulazak u Premijer ligu iz Čempionšipa, a sastali su se Votford i Lester. Tada je Najdžel Pirson na klupi Lestera ostavio Vardija i Kejna, a startovali su mu Kris Vud i Dejvid Nadžent. 

U prvom meču je Lester pobijedio 1:0, a tri dana kasnije smo na "Vikaridž roudu" za samo 19 sekundi vidjeli potpuni šok! Ekipa Votforda je za toliko vremena otišla od potpunog očaja do najvećeg slavlja. 

Poveo je Votford preko Mateja Vidre, ali je onda Nadžent izjednačio, da bi ponovo pogodio Vidra za 2:1 poslije asistencije kapitena Troja Dinija. Djelovalo je da će meč otići u produžetak, ali nijednom timu se više nije igrao.

A onda je počelo ludilo!

Entoni Nokert je u 94. minutu pao na zemlju u 16 metara protivnika, a Majkl Oliver je pokazao na bijelu tačku. A onda je Francuz napravio ključnu grešku i nije poslušao stari savjet da onaj nad kim je penal napravljen nikada isti ne izvodi. 

Manuel Almunija mu je odbranio penal, a onda smo vidjeli jednu od najspektakularnijih kontri u istoriji fudbala. Kaseti je izbacio loptu, Anja ju je sjajno primio i dodao do Fernanda Forestijerija, koji je centrirao. Lopta je stigla do Džonatana Hoga, on je uspio da je vrati, a na nju je naletio ko drugi do Troj Dini! 

Kapiten Votforda je bio heroj, bilo mu je suđeno. Napucao je loptu u mrežu i donio ogromnu radost pred sam sudijski zvižduk. 

Tada je sve eksplodiralo. Navijači su uletjeli na teren, počelo je neobuzdano slavlje i velika radost. Čovjek koji je na početku te sezone čak bio i u zatvoru sada je bio heroj, odveo je Votford nadomak Premijer lige.

Nadomak, jer je u finalu Kristal Palas ipak bio bolji i golom Kevina Filipsa u produžetku uspio da se plasira u Premijer ligu. Ali svejedno, ovaj meč će ostati upamćen zauvijek! 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC