• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nakon finala sa Zvezdom 1988. očekuju najvažniji mečevi u poslijeratnoj istoriji! Šta o svemu kaže Husref Musemić?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Tuzle sitija Husref Musemić za naš portal govorio je o predstojećim "finalima" banjalučkog Borca u prvenstvu i Kupu Bosne i Hercegovine.

 husref musemić za mondo o fk borac Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener Tuzle sitija Husref Musemić bio je te 1988. godine član crveno-bijelih ali nije igrao u čuvenom finalu, koji je obilježio gol Senada Lupića i odbrana Piksijeve "panenke" od strane Slobodana Karalića. To je nesumnjivo jedan od najvažnijih momenata u istoriji Borca, koji svaki navijač Banjalučana zna napamet, ali pred crveno-plavima su u ovom trenutku najvažnije utakmice nakon raspada Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Prva je već u nedjelju, kada na banjalučki Gradski stadion dolazi Tuzla siti, Musemićeva ekipa koja je ove sezone uspjela da pobijedi Banjalučane i sigurno neće biti lagan protivnik bez obzira što ne zavisi isključivo od sebe za plasman u Evropu. "Građani" iz Siminog Hana kod Tuzle zaostaju četiri boda za Zrinjskim i Širokim Brijegom, ali dok god postoji i promil šanse da osiguraju UEFA Konferencijsku ligu, Musemićevi izabranici se neće predati bez borbe.

To je za naš portal potvrdio i šef struke tuzlanske ekipe.

"Utakmica u Banjaluci je naravno bitna, možda malo više za Borac jer je ispalo tako. Mi ćemo da igramo najbolje što možemo, istrčaćemo sa najboljim sastavom u tom trenutku i pokušaćemo da pobijedimo. Mi respektujemo svakog, ali dolazimo na Gradski stadion da igramo fudbal. Igraćemo protiv Borca kao protiv bilo kog rivala, tj. na pobjedu. A da li će to biti dovoljno i kakav ćemo rezultat da ostvarimo, vidjećemo na kraju meča",rekao je Musemić i dodao da nema kadrovskih problema.

"Nemamo povrijeđenih igrača osim Gorana Brkića, koji je već dvije sedmice van stroja, a nemamo ni problema sa kartonima",dodao je strateg Sitija, koji bi eventualnim porazom definitivno "krunisao" Banjalučane, prvi put od 2011. godine bez obzira na posljednje kolo i gostovanje Slobodi na "Tušnju".

Izvor: mondo.ba

Između dvoboja sa tuzlanskim ekipama, odnosno već u narednu srijedu u Zenici, Borac će imati priliku da šampionskom peharu pridruži i trofej Kupa BiH. Za "duplu krunu" će Banjalučanima biti potrebna pobjeda u finalu nad Sarajevom, još uvijek aktuelnim šampionom, kojem u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, što je rezultiralo i smjenom na trenerskoj klupi - umjesto Vinka Marinovića kao "vatrogasac" uskočio je Dženan Uščuplić.

Međutim, nije krenulo onako kako su se nadali navijači kluba sa "Koševa", pa je Uščuplić debitovao remijem protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja (0:0) i ostao bez dvojice standardnih igrača Aleksandra Pejovića i Tina Svena Sušića, koji su odstranjeni iz prve ekipe. Jedan je najavio tužbu protiv koševskog kluba, a drugi je navodno prekršio klupsku disciplinu, što znači da je atmosfera u Sarajevu daleko od idealne.

Moglo bi se na osnovu toga zaključiti da je Borac u maloj prednosti, ali "bordo" tim će učiniti sve da koliko-toliko spasi sezonu u kojoj je ispustio 13 bodova, a pehar Kupa BiH mu legao kao melem na ranu.

"Mnogo čudnih stvari se u posljednje vrijeme desilo na 'Koševu', Sarajevo jeste u krizi rezultata i igre, Borac je u boljoj poziciji, ali opet jedna utakmica se igra i sve je moguće. U takvim situacijama može jedna greška da odluči, neki vanserijski potez i onda nema povratka. Osim toga, termin je promijenjen, oba tima će biti u ritmu nedjelja-srijeda, što znači da će imati dan odmara manje",istakao je Musemić, koji je u karijeri bio igračka i trenerska legenda kluba sa "Koševa".

Izvor: MN PRESS

Ali, i kluba sa "Marakane" o čemu možda najbolje svjedoči pismo podrške Delija poslano prije osam godina u sarajevsku bolnicu gdje se Musemić oporavljao od srčanog udara.

"Nismo zaboravili sve one golove koje si postigao za klub koji volimo, tvoju energiju i strast sa kojom si igrao za 'crveno-bijelu' boju. Ali isto tako se nadamo da ni ti nisi zaboravio huk sa 'Marakane', kada se sa tribina orilo: Husrefe, Husrefe. Bio si i ostao gospodin čovjek. To što si o našoj Zvezdi uvijek govorio lijepo i sa poštovanjem, nikada to nećemo zaboraviti", napisali su navijači Zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

EVROPA JE MJERILO

Mislim da je vrlo važno da se Borac do početka priprema za narednu sezonu veoma kvalitetno pojača i napravi ozbiljan iskorak u Evropi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC