• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje je već počelo: Banjaluka je ovo čekala 10 godina - Borac tri boda dijele od titule! (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Bitka" na "Grbavici" 2011. bila je jedna od presudnih na putu ka Borčevoj prvoj i za sada jedinoj tituli u Premijer ligi BiH. Hoće li sarajevski stadion i 10 godina kasnije biti taličan za "crveno-plave"?

 navijači borca dočekali fudbalere nakon pobjede protiv željezničara Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Svi navijači Borca dobro pamte 2011. godinu i gol Milana Stupara, kada je na "Grbavici" savladan Željezničar, nakon čega je definitivno postalo jasno da će Banjalučani osvojiti prvu titulu šampiona BiH.

Sada, punu deceniju kasnije, "crveno-plavi" dočekali su trijumf na Željinom stadionu. Prije 10 godina bio je to duel pretposljednjeg kola, nakon čega je Borac na svom Gradskom stadionu proslavio titulu. Leotaar je odnio bod iz Banjaluke, ali malo ko sjeća se ovog kiksa - pamti se samo šampionsko slavlje.

I ponovo bi "Grbavica" mogla biti talična za banjalučki tim.

"Ulogu" Stupara sada su preuzeli Goran Zakarić i Dejan Meleg, koji su četi Marka Maksimovića donijeli veliki trijumf, možda i presudni u borbu za titulu.

A navijači Borca znali su kako da proslave ovu veliku pobjedu sa svojim miljenicima. Večeras kasno dočekali su ekspediciju "crveno-plavih" na Gradskom stadionu, te su zajedničkim snagama, pjesmom, bakljama i dlanovima nagradili tim za možda i odlučujući korak ka slavlju.

Pogledajte doček banjalučkih fudbalera...

"Došli smo u poziciju koju u decembru niko nije mogao ni da sanja. Ništa nije završeno. Moramo da završimo posao do kraja, imamo i finale Kupa BiH. Ne slavim ništa unaprijed, ali moram da napomenem da smo uradili ozbiljan posao. Imamo priliku da osvojimo duplu krunu, što Borac nikad nije uradio u istoriji. Mnogo sam srećan zbog toga i čestitam momcima na svemu što su iznijeli", poručio je Maksimović, koji je po dolasku u Banjaluku zapaljenom bakljom proslavio veliki trijufom.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

A tu su i najveći heroji - igrači!

Podsjetimo, Sarajevo je zabilježilo još jedan kiks (0:0 protiv Mladosti), tako da je Borcu potrebna još samo jedna pobjeda u posljednja dva kola sezone. Prvo će narednog vikenda ugostiti Tuzlu siti i eventualnim trijumfom, bez obrzira na rezultate Sarajlija, zvanično bi Banjalučani po drugi put u istoriji osvojili Premijer ligu BiH.

Nakon toga, ostaje još duel sa Slobodom na "Tušnju", koji bi, u slučaju pobjede narednog vikenda, bio bez rezultatskog znača i Maksimović bi mogao da odmori igrače koji su izdržali najveći teret tokom proljećnog dijela sezone i sačuva ih za meč finala Kupa BiH protiv Sarajeva 26. maja.

Sa istoka digla se prašina...

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Čekajte sledeće kolo pa slavite,videli ste sinoć Milan kako kako upska kod kuće

Istok

SRPSKI ŠAMPION!

Sjajno

Probudio se čitav grad. Ovo je sjajno

Boris

@Sjajno Napokon prava stvar!! Cekamo Evropu... naprijed Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC