• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo smo čekali cijele godine - spektakularno finale Lige šampiona: Pep hoće krunu epohe, a Tuhel reprizu 2012. godine!

Autor Dragan Šutvić

Došao je i taj dan - igra se finale Lige šampiona!

 liga šampiona finale 2021 mančester siti čelsi najava Izvor: Profimedia

Pep ili Tuhel? Maunt ili Foden? Haverc ili De Brujne? Ko će osvojiti Ligu šampiona, Čelsi ili Mančester siti? 

Pred nama je englesko finale najbitnijeg evropskog takmičenja, a može se reći da su ove sezone zaista dva tima koja su najviše pokazala stigla i do borbe za pehar.

Možda će vas zanimati

Pep Gvardiola bi ovime ne samo kruniosao fenomenalnu sezonu nego i cijelu epohu, cijelu svoju karijeru u Mančester sitiju do sada.

On je stigao 2016. godine, a do sada se naosvajao trofeja u Sitiju. Ipak, onaj zbog koga je stigao nije osvojio, a to je Liga šampiona. Sada je imao idealnu sezonu za njega - probleme koje je morao da rješava i da tako ispolji svu svoju kreativnost i genijalnost. 

Uspio je da sa brojnim "lažnim devetkama" reši svoj problem sa napadačima, pa su tako Kevin De Brujne, Rahim Sterling, Feran Tores, Rijad Marez redom "glumili" špica ove sezone, a golovi su padali kao na traci. 

Sada se očekuje da će Pepova ekipa željeti loptu u nogama, da će pokušati da uzme stvar u svoje ruke i da će biti dominantna na ovom meču. 

Izvor: Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Sa druge strane je potpuno drugačija priča. Roman Abramovič je prilično odriješio kesu za skupa pojačanja, ali se Frenk Lampard nije snašao i Čelsijeva sezona je prijetila da se sruši. A onda je stigao Tomas Tuhel. 

Otjeran je iz PSŽ-a nakon što ih je prošle godine doveo u finale Lige šampiona. Bez njega im nisu procvjetale ruže, izgubili su titulu u Francuskoj, a Tuhel je preporodio Čelsi. 

Ne samo što ih je odveo u finale Lige šampiona nego je završio sezonu u top četiri mjesta u Premijer ligi. Mnogi igrači poput Kaija Haverca su proigrali, a presing koji je nametnuo ubitačan je za sve protivnike. 

Tuhel sada drugu godinu zaredom igra finale Lige šampiona, a u Čelsiju se nadaju reprizu 2012. godine. Tada je kao "vatrogasac" stigao Roberto Di Mateo i odveo "plavce" do njihove za sada jedine titule u Ligi šampiona.

Mogu li to da urade? Vidjećemo večeras!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC