• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam godina čekali Ligu šampiona - već su zaradili skoro 50 miliona: UEFA časti evropske velikane!

Autor Dušan Ninković

Italijanski predstavnik veoma dobro prošao zbog plasmana u Ligu šampiona.

 milan-liga-sampiona-zarada-prihod Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Pobedili su Atalantu u Bergamu i zasluženo, kao tim koji je dobar deo prvenstva proveo i na prvoj poziciji, izborili Ligu šampiona. Velikan italijanskog i evropskog fudbala Milan stigao je u takmičenje koje mu je predugo izmicalo!

Možda će vas zanimati

Nismo navikli da ih gledamo bez Evrope ili u Ligi Evrope, oni su tim velikog renomea. Prirodno stanište im je borba za evropski trofej, a čak sedam bili su šampioni kontinenta. Sada su konačno tu, ponovo u odabranom društvu, što su igrači znali da proslave.

Milan se posle osam godina vraća u elitu, a već je zaradio više od 43 miliona evra zbog tog povratka.

Kao jedan od najvećih klubova Evrope, italijanski predstavnik ima zagarantovanih 16,6 miliona evra na osnovu istorije, odnosno ranijeg učinka u evropskim takmičenjima. Tu je i novac na osnovu takozvanog ''Market Pool''-a, odnosno onog što se kod nas zovu TV prava.

Prihodi od prodatih prava dele se na zemlje koje učestvuju u Ligi šampiona, pa te manje fondove klubovi iz iste zemlje dele na jednake delove . Tako Milanu ne pripada ceo ''kolač'' koji će dobiti Italija, već samo jedna četvrtina njega.

Naravno, kao i svi ostali timovi, Milan će zaraditi 15,25 za samo učešće. Toliko donosi učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, čak i da u njoj ne zabeležite neki dobar rezultat.

Podsećamo, svaka pobeda donosi novih 2,7 miliona evra, dok se za remi dobija 900 hiljada evropskih novčanica. Ne zvuči loše?

Postoji i deo fonda koji učesnici takmičenja dele na osnovu koeficijenta. Tu se još ne zna koliko će Milan novca zaraditi, ali je poznato da svako mesto donosi 1,1 milion. Tako je u prethodnom izdanju Lige šampiona na osnovu koeficijenta Real Madrid uzeo čak 35,4 miliona, dok je najmanji koeficijent i samo 1,1 milion imao Ferencvaroš.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC