• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi brani debitante - Ne mogu da spavaju, a bilo je i sparno: "I da smo pobijedili ne bih promijenio mišljenje!"

Autor Dragan Šutvić

"Ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam".

 fudbal srbija jamajka dragan stojković Izvor: MN PRESS

Srbija je remizirala sa Jamajkom (1:1) u prijateljskoj utakmici u dalekom Japanu, a selektor Dragan Stojković zadovoljan je onim što je video.

Odlučio je Piksi da čak sedmorica debitanata počnu ovaj meč, ukupno deset fudbalera je na tom susretu zabiležilo prvi meč u dresu Srbije, pa je stoga selektor imao razumijevanja i pohvalio momke koji su zaigrali.

Možda će vas zanimati

"To se prije svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu", rekao je Piksi pošto je Srbija prva primila gol poslije greške Nikolića, ali je onda ispravio Pavlović.

"Napravili smo u pauzi četiri izmjene, promijenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtjevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim prije što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi", dodao je on.

Stojković je dodao da je drugo poluvrijeme pokazalo da fudbal "zna da bude kreativan i zadovolji sve", ali dodao je da je bilo dosta otežavajućih okolnosti.

To su prije svega dalek i naporan put, vremenska razlika, sparina...

"Momci još uvijek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam", rekao je Dragan Stojković poslije meča za sajt FSS.

Selektor je posebno prokomentarisao igru štopera Strahinje Pavlovića koji je postigao gol za izjednačenje, a naveo je da mu se dopada što je ulaskom donio svježinu i da je igrao sa puno samopouzdanja.

"Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne smije da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio… pored svih ovih problema koje sam nabrojao, danas je bilo dosta sparno i jako teško vrijeme za trčanje", rekao je Piksi.

Izvor: MN PRESS

Srbija je u 93. minutu imala i šansu za preokret. Gudelj je imao slobodan udarac sa oko 20 metara, namještao je loptu i loše šutirao, a mnogi su pomislili da bi bilo dobro da je upravo Piksi mogao da oproba udarac.

"Idealna pozicija, već sam je vidio u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredijelio za ovo drugo i nažalost pogriješio. Ali nema veze, ništa se ne bi promijenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobijedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili maksimum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će cijelog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje", zaključio je Piksi na kraju razgovora.

Naredni meč Srbija igra protiv Japana u petak od 12.30 po centralnoevropskom vremenu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC