• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušili Borac u Belfastu, ali i dalje su oprezni: Posao Linfilda nije još završen, čekaju nas bučni navijači!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac će u četvrtak dočekati Linfind u revanšu drugog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.

 linfild - borac, posao još nije gotov, izjava kristi manzinga Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Sjevernoirski šampion je do nogu potukao Banjalučane u prvoj utakmici na stadionu "Vindzor Park" slavivši ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0 (2:0).

Možda će vas zanimati

Jedan od ponajboljih aktera na terenu u prošli četvrtak bio je belgijski napadač Kristi Manzinga, koji je bio strijelac drugog pogotka. Najprije je petom sebi napravio prostor za udarac, a potom majstorski pogodio mrežu golmana crveno-plavih Bojana Pavlovića.

Borac je bio uzdrman porazom u Belfastu, što je i razumljivo, posebno nakon odlične partije protiv rumunskog Kluža, kojeg je eliminacije spasilo ukinuto pravilo gola u gostima, što je rezultiralo i remijem u drugom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Leotara (0:0).

S druge strane, šampion Sjeverne Irske poslije četvrtka nije igrao nijedan meč i pažljivo se pripremaju za revanš u Banjaluci, gdje ih kako je ranije istakao trener Dejvid Hili, očekuje 10 hiljada "neprijateljski raspoloženih navijača".

Upravo se navijači Borca najčešće spominju i kao možda ključna stavka u revanš utakmici jer ako stadion bude pun, svašta bi moglo da se dogodi, posebno ako crveno-plavi u prvih 20 minuta povedu.

Moguće da je zbog toga i Mazinga u razgovoru za klupsku televiziju istakao da Linfild još nije prošao u dalje takmičenje, iako su nesporno četiri gola ogroman kapital.

"Posao još nije završen, očekujem tešku borbu tamo u Banjaluci. Veoma sam uzbuđen, kao i cijeli tim, ali spremni smo za revanš", naglasio je napadač Linfilda.

I mladi vezista Trej Hjum, koji je igrao u prvoj utakmici, posebno je pomenuo navijače Borca.

"Veoma su bučni njihovi navijači i biće dosta pritiska", dodao je Hjum.

Inače, meč između Borca i Linfilda igra se u četvrtak s početkom u 20 časova, a sudiće ga jermenska trojka na čelu sa glavnim arbitrom Zavenom Hovhanisijanom.

Bolji iz ovog duela će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz susreta između luksemburške Fole Eš i Šahtjora iz Soligorska. Bjelorusi su u prvom dvoboju pomalo neočivano poraženi na svom terenu rezultatom 1:2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC