• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac gostuje u Mostaru, gdje nikad nije slavio: Miljanović zna recept za pozitivan ishod - hrabro, agresivno i borbeno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u utorak (20.10, TV Arena sport) gostuje Veležu u mostarskim Vrapčićima, gdje nikad nije zabilježio pobjedu otkako postoji m:tel Premijer liga BiH.

 Velež - Borac, PL BiH, 10. kolo, najava Nemanja Miljanović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su poslije nešto lošijeg starta u prvenstvu dolaskom trenera Nemanje Miljanovića uhvatili ritam i napravili seriju od četiri utakmice bez poraza (dvije pobjede i dva remija), pa će s tom namjerom i putovati na stadion "Rođeni".

"Sutra igramo protiv Veleža, koji je još jedan težak protivnik u zgusnutom rasporedu mečeva. Idemo u Mostar ekipi, koja je borbenošću, agresivnošću i individualnim kvalitetom izišla iz početne krize poslije jako dobrog nastupa u Evropi. Imali su nekih nesretnih okolnosti u domaćem prvenstvu da izgube bodove, međutim, sada su se konsolidovali i žele da ostvare ciljeve. To je po meni sami vrh tabele, a možda i nešto više. Zato mi moramo da odigramo zrelu utakmicu i da se hrabrom Veležu suprotstavimo na isti način ako želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Za nas je bitno da nastavimo trend, četiri meča bez poraza, i glavni cilj je da tako i nastavimo. Uvijek idemo na pobjedu, ali kad uzmemo u obzir da je ovo jedno od najtežih gostovanja, kao i veliko rivalstvo u posljednjih par godina, onda bi za nas bio pozitivan rezultat da ne izgubimo", rekao je Miljanović.

Banjalučani će imati i dosta kadrovskih problema u sutrašnjoj utakmici.

"(Aleksandar) Vojnović ima kartone, danas ćemo saznati kakva je situacija sa koljenom (Đorđa) Milojevića, ne može ni on, (Milan) Vušurović se vraća nazad u tim, (Strahinji) Bošnjaku još nisu gotovi papiri, tako da imamo nekoliko igrača na koje nećemo računati".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako je ostavio mogućnost da u Mostaru promijeni sistem igre, Miljanović ipak više naginje postojećem koji se pokazao dobrim.

"Formaciju nećemo mijenjati, ali ni to nije isključeno. Trenutno ide dobro, igrači imaju dozu samopouzdanja u ovom sistemu igre i mislim da tako treba da nastavimo".

Strateg Banjalučana je ponovio da zna recept za pozitivan rezultat protiv Veleža - a to je identičan pristup kakav imaju "rođeni" na svom terenu.

"Gledao sam posljednje tri utakmice Veleža, znam da se Brandao povrijedio protiv Zrinjskog, ne znam hoće li moći da nastupi, (Nemanja) Anđušić je ušao u drugom poluvremenu protiv Željezničara, vjerovatno će biti u opticaju, od ostalih mislim da bi svi trebali da igraju. Nemaju kartona, ali više nemam informacija. Od više mostarskih fudbalera nam prijeti opasnost, nama je bitno da igramo hrabro jer će Velež imati sigurno dobru posjećenost i podršku na stadionu. Zato im moramo odgovoriti istim kvalitetom koje oni posjeduju, a to su hrabrost, agresivnost i borbenost", zaključio je šef struke crveno-plavih.

Borac je u dosadašnjih 13 mečeva devet puta izgubio uz samo četiri neriješena rezultata uz gol razliku 20:6. Kada su u pitanju sve premijerligaške utakmice Banjalučani protiv Mostaraca imaju devet pobjeda, sedam remija i devet poraza uz 24 postignuta i 31 primljeni gol.

m:tel Premijer liga BiH, 10. kolo

Utorak
Sloboda - Posušje (18.00)
Velež - Borac (20.00)

Srijeda
Leotar - Rudar (16.00)
Radnik - Zrinjski (18.00)
Široki Brijeg - Tuzla siti (18.00)
Sarajevo - Željezničar (20.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC