• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev odabrao igrače za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor bh. reprezentacije saopštio spisak za predstojeće duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 ivajlo petev saopštio spisak fudbalera bih za utakmice sa kazahstanom i ukrajinom Izvor: FENA/Arhiva

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredne dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima sa Kazahstanom 9. oktobra i Ukrajinom tri dana kasnije.

Selektor Ivajlo Petev na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu objavio je imena igrača na koje računa u ovim susretima.

Možda će vas zanimati

Selektor "zmajeva" pozvao je 27 fudbalera: golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos): odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Kluž), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla siti): vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Mario Vrančić (Stouk siti), Miroslav Stevanović (Servet), Adi Nalić (Malme), Almedin Ziljkić (Olimpija) napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Eupen).

"Moraćemo da obratimo pažnju na kornere i radićemo na tome da ispravimo detalje i greške koje smo pravili u tom segmentu. Čim smo primili gol na taj način, znači da imamo problem sa prekidima. Moraćemo da se potrudimo da promijenimo to i da budemo maksimalno skoncentrisani u utakmicama sa Kazahstanom i Ukrajinom", rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i na teren s vještačkom travom na kojem će biti odigran meč u Kazahstanu:

"To jeste njihova prednost na neki način, jer njihovi igrači uglavnom igraju na umjetnoj podlozi, a kod nas možda samo Stevanović na gostovanju kod Jang Bojsa. Moramo se pripremiti za to i imaćemo dva treninga u Kazahstanu. Bez obzira na sve, mi imamo cilj kojem težimo i nadam se da ćemo ga ispuniti.“

Dodao je da bi sigurno šest bodova "bilo odlično za nas, ali sad smo mislima okrenuti samo ka prvom meču, a nakon toga ćemo razmišljati o Ukrajini. To je ekipa koja je puno napredovala posljednjih godina, njihova U-20 selekcija je bila prvak svijeta i to je ozbiljna ekipa. Međutim, mi o njima sad ne razmišljamo toliko, koliko o Kazahstanu.“

Reprezentativci će se okupiti 4. oktobra na Ilidži, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

(MONDO/Fena)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC