• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrta postavka u banjalučkom Muzeju sporta: Borac, to je ljubav moja! (FOTO, VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U sportskoj dvorani "Borik", u okviru Muzeja sporta, otvorena postavka posvećena fudbalskom klubu Borac.

 muzej sporta banjaluka postavka fk borac, to je ljubav moja Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije "Trofejne Banjaluke", "Izložbe međunarodnog sporta" i "Rukomet, rukomet, Borac!", u banjalučkom Muzeju sporta otvorena je četvrta postavka, ovaj put posvećena Fudbalskom klubu Borac, pod nazivom "Borac, to je ljubav moja".

"Velikan iz Platonove" 4. jula ove godine proslavio je 95. rođendan, a u godini kada je osvojena šampionska titula u m:tel Premijer ligi BiH, otvorena je i postavka posvećena banjalučkom klubu.

Možda će vas zanimati

U narednih nešto više od dva mjeseca, posjetioci će imati priliku da vide brojne pehare koje su Banjalučani osvojili u proteklih devet i po decenija, zatim razne dresove, kopačke i druge rekvizite, ulaznice i fotografije i sve ono što je obilježilo prethodnih skoro vijek, a usko je povezano sa "crveno-plavim".

Generacija koja je donijela posljednji trofej u bogatu riznicu banjalučkog kluba prisustvovala je današnjem otvaranju postavke, a u njeno ime obratio se kapiten Stojan Vranješ.

"Ovo je velika stvar za Borac. Pozdravljam sve bivše i sadašnje igrače koji su zaslužni za sve ovo, koji su svojim djelom pomogli da ovaj muzej bude otvoren i dali nam smjernicu da mi koji trenutno igramo pokušamo da ga dodatno obogatimo. Ja sam već dugo u klubu, ali mnogo je tu stvari koje nisam znao i zaista ima puno toga da se vidi", istakao je kapiten "crveno-plavih".

Stojan Malbašić, aktuelni predsjednik Borca, prezadovoljan je postavkom, te se zahvalio svim ljudima koji učestvuju u radu Muzeja sporta.

"Borac ima dugu i bogatu istoriju i treba da Banjalučani, ali i svi ljudi koji vole Borac i fudbal širom Republike Srpske, dođu ovdje i uvjere se u velike uspjehe kluba. Bez lažne skromnosti, moja generacija je možda najviše ovdje zastupljena, jer smo u tom periodu pravili velike uspjehe. Nadam se da će i naredne generacije ponoviti naše uspjehe i naći svoje mjesto u ovom muzeju", rekao je Malbašić, koji je potvrdio da će se postavka po završetku trajno preseliti na Gradski stadion.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji predsjednik Borca Vico Zeljković oduševljen je postavkom, ali i činjenicom da je banjalučki tim danas stabilan i da nastavlja da raste iz dana u dan.

"Ovo je lijep događaj i potvrda da kada se planski radi, mogu se uraditi dobre stvari. Borac je danas organizovan klub i čestitam im na ostvarenim rezultatima. Iskoristio sam danas priliku da porazgovaram sa gospodinom Malbašićem i čuo sam mnogo stvari o funkcionisanju kluba. Bitno je napomenuti da je klub nastavio dobrim smjerom otkako sam ja otišao. Znate da je tada klub bio u predstečajnom stanju, sa višedecenijskim milionskim dugovima i sve je to riješeno. Klub je na nultoj fazi i može dalje da se razvija i funkcioniše, kako bi i dalje postiza dobre rezultate i obradovao sve one koji vole Borac i Banjaluku", poručio je Zeljković.

Direktor SC "Borik" Nenad Talić nada se da će svi zainteresovani iz Republike Srpske i šire naći vremena da posjete Muzej sporta i uživaju u izložbi posvećenoj FK Borac.

"Drago nam je što smo u mogućnosti da sa ljudima iz Borca napravimo ovako sjajnu izložbu. Ovo je četvrta izložba, a poslije Rukometnog kluba Borac, predstavili smo još jednog banjalučkog velikana - Fudbalski klub Borac. Drago nam je što je već sada ogromna zainteresovanost za postavku. Čestitam Borcu 95. rođendan i pozivam sve ljude koji vole fudbal, Borac i Banjaluku da dođu i posjete Muzej i pogledaju istoriju našeg velikana."

Posjetioci Muzeja sporta ovu postavku imaće prilike da vide svakim radnim danom od 13 do 18 časova, a subotom od 10 do 14.

Ulaz je slobodan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC