• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Radniku priželjkuju nove bodove: U Prijedoru da ovjerimo pobjedu protiv Zrinjskog

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vremena za odmor i slavlje nakon prvog trijumfa fudbalera Radnika nema, ekipu Vlade Jagodića u subotu očekuje zahtjevno gostovanje protiv Rudar Prijedora.

 rudar prijedor - radnik najava 11. kolo premijer liga bih vlado jagodić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Veliki trijumf, prvi u sezoni, fudbaleri Radnika ostvarili su srijedu na svom terenu protiv Zrinjskog, koji je do tog meča bio neporažen.

Možda će vas zanimati

Tri boda protiv "plemića" sigurno su i te kako popravili atmosferu u taboru semberskog tima, ali vremena za slavlje, ali ni odmor, nema mnogo jer ih već u subotu od 15 časova u Prijedoru očekuje teško gostovanje kod "rudara".

Svjestan je strateg Vlado Jagodić važnosti meča protiv Rudar Prijedora, koji odlično igra i rijetko gubi bodove na svom terenu.

"Utakmica u Prijedoru može da nam donese mnogo, zato će igrati samo najspremniji i najodmorniji. Sigurno da to neće biti ista ekipa kao u prošlom meču jer nerealno je u tri dana, uz dalek put, u sastavu isti igrači. Nema mnogo vremena za odmor i analizu. Rudar Prijedor je trenutno u našem rangu, pa očekujemo neizvjesnu utakmicu", poručio je Jagodić.

Naredni protivnik dobro je skautiran. Jagodić zna odakle prijeti najveća opasnost, ali se nada da će njegovi izabranici uspjeli da neutrališu rivala.

"Teško je igrati u Prijedoru, nedavno sam ih gledao i to nije ekipa za potcijeniti. Na domaćim utakmicama do izražaja dolazi njihova brza igra u fazi napada, čvrsta odbrana, gdje nema mnogo 'umiranja' u ljepoti, sve je skoncentrisano na krajnji rezultat. Pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti. Oporavio im se Amoa, Jakupović i Mandić su ubojiti i u veoma dobroj formi, tako da znamo šta nas čeka. Pekija je iz drugog plana u prekidu izuzetno opasan, tako da je ovo veliki izazov. Nemamo mnogo vremena da se veselimo, ali treba ovjeriti ono što smo uradili protiv Zrinjskog", rekao je Jagodić, pa se još jednom osvrnuo na veliki trijumf protiv Mostaraca, koji je burno proslavljen u Bijeljini.

"Od ove pobjede ne treba praviti nauku. Jedino nas je Zrinjski igrački naigrao, ali mi smo došli do rezultata. Do sada smo mi nadigravali protivnika, a nismo imali rezultat. Mislim da ćemo imati snage da se dobro postavimo", istakao je iskusni stručnjak.

Igrački kadar u Bijeljini sve je brojniji. Većina igrača oporavila se od povreda, tako da će Jagodić moći da računa skoro na sve prvotimce.

"U Jovanu Blagojeviću imaćemo dodatnog aduta. Veseli me što su svi igrači u kombinaciji. Upitni su jedino Aleksandar Vasić i Kenan Šarić, oni žele da igraju, ali pitanje je koliko mogu", zaključio je Jagodić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

U subotu:

Rudar Prijedor - Radnik (15.00, Admir Šehović, Sarajevo)
Tuzla siti - Velež (17.00, Antoni Bandić, Grude)
Borac - Sarajevo (19.00, Elvis Mujić, Banovići)

U nedjelju:

Posušje - Široki Brijeg (15.00, Mateo Musa, Čitluk)
Željezničar - Leotar (17.00, Luka Bilbija, Prijedor)
Zrinjski - Sloboda (21.00, Danijel Bojo, Kiseljak)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC