• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlonamjerno, manipulativno i vrlo opasno: Saopštenje Zrinjskog o prekinutom meču Velež - Borac

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pročitajte saopštenje Mostaraca.

 saopštenje hšk zrinjski mostar Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Ne stišava se bura oko prekinute utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca, koja je na kraju registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana.

Mostarci su drastično kažnjeni, nakon čega su se oglasili i pritom optužili potpredsjednika Fudbalskog saveza BiH, Ivana Beusa, da je želio da "rođene" izbaci iz lige.

Možda će vas zanimati

"Pitamo se i otkud pravo gospodinu Ivanu Beusu, koji u Fudbalskom savezu BiH predstavlja Kantonalni savez kojem pripada i FK Velež, da prije jučerašnjih sjednica traži izbacivanje FK Velež iz Premijer lige BiH", navodi se, između ostalog, u saopštenju "rođenih".

Beus, inače predstavnik njihovog gradskog rivala Zrinjskog, izjavio je kako je riječ o čistom apsurdu, nakon čega se oglasio i klub sa stadion "Pod Bijelim brijegom".

Saopštenje "plemića" prenosimo u cjelosti:

"Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija u BiH kada je HŠK Zrinjski u pitanju, isti nas ipak iznova uspijevaju šokirati manjkom profesionalizma i odgovornosti, a što uvijek za epilog ima širenja govora mržnje u komentarima na objavljene tekstove, kao i na društvenim mrežama.

Uključivati HŠK Zrinjski u priču oko prekida utakmice FK Velež – FK Borac, odnosno u odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, ne samo da je neistinito i neutemeljeno, što je valjda svima jasno, nego je usto zlonamjerno, manipulativno i vrlo opasno.

Namjernim plasiranjem u javnost lažnih i izmišljenih informacija ne samo da se dovodi u zabludu čitateljstvo, nego se nanosi i direktna šteta ugledu HŠK Zrinjski, zbog čega ćemo opet biti primorani poduzeti određene korake kako bi zaštitili naš klub", ističu u Zrinjskom.

Možda će vas zanimati

Podsjetimo, duel Veleža i Borca prekinuli su navijači domaćeg tima pri rezultatu 0:2. Oni su utrčali u teren, napali igrače iz Banjaluke, nakon čega je sudija Sabrija Topalovića svirao kraj meča.

Prilikom povratka iz Mostara, automobile sa sudijama je presretnut u Jablanici, polupan, zapaljen, a jedna osobna zadobila je povrede.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC