• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoćnik selektora "zmajeva" pred Kazahstan: Došli smo po tri boda, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH u subotu ponovo izlazi na megdan Kazahstancima

 kazahstan bih slaven musa najava  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalska reprezentacija BiH u subotu će u Nur Sultanu odmjeriti snage sa Kazahstanom, u jednoj od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku kvalifikacija za Mundijal 2022.

Igračima Ivajla Peteva neophodna su tri boda pred okršaj sa Ukrajincima kako bi zadržali šanse da se nađu u baražu, a pomoćnik Bugarina Slaven Musa ističe u najavi meča da ekipa maksimalno koristi vrijeme za pripremu meča, uprkos brojnim problemima sa kojima se susrela.

Možda će vas zanimati

"Što se tiče same pripreme, momci na terenu odrađuju sve što treba sve što želimo na utakmici. U velikim smo problemima u pripremi, povrijeđen nam je jedan od ključnih igrača (Miralem Pjanić, op.a), imali smo problema sa viznim režimom, tako da nam je otpalo nekoliko igrača, ali bi Adi Nalić i Jusuf Gazibegović tokom sutrašnjeg dana trebalo da budu tu. Večeras imamo trening da se prilagodimo na umjetnu travu. Imamo dva treninga ovdje u Nur Sultanu i sve je OK što se toga tiče, tako da se nadamo najboljem", istakao je Musa.

Dva tima su odmjerila snage prije tačno mjesec dana. Tada je u Zenici bilo 2:2, iako je bh. tim u drugom poluvremenu nadoknadio minus od jednog gola, a potom sve do 95. minuta imao tri boda u džepu.

"Nismo uspjeli da stignemo do pobjede iako smo odigrali jednu odličnu utakmicu. Stvorili smo dosta prilika za postizanje pogotka, imali smo i nesreće. Vidjeli smo i njihov spisak, i tu fale neki igrači, Vasiljev ima dva žuta kartona pa neće igrati, Tagibergen isto nije na spisku, vjerovatno je povrijeđen. Znamo sve o njima, ali mislim da će sve biti do nas, kakvi mi budemo. Došli smo da osvojimo tri boda i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", zaključio je pomoćni trener u stručnom štabu "zmajeva".

Utakmica u Nur Sultanu počinje u 15 časova po našem vremenu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC