• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ima nove muke - otpala dvojica startera: Srbija mora da pobijedi, a selektor prinuđen da mijenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igrači koji su na posljednjih nekoliko mečeva imali veoma važnu ulogu neće igrati.

 strahinja pavlović i filip đuričić ne igraju protiv azerbejdžana Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije poslije pobjede u Luksemburgu ima još dva meča u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine, a ukoliko na tim susretima osvoji šest bodova, obezbijediće direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, neće biti lako selektoru Draganu Stojkoviću i reprezentativcima.

Prvo je potrebno pobijediti Azerbejdžan u Beogradu (utorak, 11. oktobar), a zatim i Portugal u Lisabonu, u meču koji će biti svojevrsno finale kvalifikacione grupe. Taj meč je još daleko, selektor misli samo na Azerbejdžan, a na tom susretu imaće dva nova problema.

Možda će vas zanimati

Srbija će morati da se suprotstavi najslabijoj ekipi u grupi bez dvojice standardnih igrača - Strahinje Pavlovića koji igra kao lijevi štoper i Filipa Đuričića, koji je tokom kvalifikacionog ciklusa preuzeo mjesto desnog ving-beka u nacionalnom timu.

Njih dvojica su opomenama na gostovanju Luksemburgu ''uparili'' žute kartone, pa ih u utorak nećemo gledati protiv Azerbejdžana, u pretposljednjoj kvalifikacionoj utakmici ovog ciklusa.

Kako su do sada obojica imali veoma važne uloge u Piksijevom sistemu, selektoru ostaje da u narednim danima pripremi neka nova taktička rješenja. Za Đuričićevo mjesto konkurisaće pre svih Darko Lazović i Nemanja Radonjić, dok bi mjesto u posljednjoj liniji mogao da zauzme Uroš Spajić, koji je odigrao drugi dio meča protiv Luksemburžana.

Selektor bi za meč protiv Azerbejdžana mogao i da ''istumba'' posljednju liniju. Ukoliko se Nikola Milenković oporavi od povrede zbog koje nije putovao u Luksemburg, on će gotovo sigurno biti starter. To znači da za preostala dva mjesta konkurišu Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Miloš Veljković i Uroš Spajić.

Svaki od njih ima kvalitet da zaustavi pretposljednjeg protivnika Srbije na putu do Katara.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC