• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati turski arbitar predavač na seminaru za bh. sudije, asistente i kontrolore suđenja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalski savez BiH juče je organizirao seminar za sudije, asistente i posmatače suđenja u Premijer ligi BiH, a gost predavač je bio ugledni turski arbitar Cunejt.

 cunejt čakir predavač na seminaru za sudije u sarajevu za Izvor: Anadolija/FS BiH

U organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održan seminar za sudije, asistente sudija i posmatrače suđenja Premijer lige BiH kao i talent sudija iz prvih liga Republike Srpske i Federacije BiH.

Gost predavač na jučerašnjem seminaru bio je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sudija Cunejt Čakır iz Turske, čija tema predavanja je bila "Priprema za utakmicu i timski rad".

Možda će vas zanimati

Izvršni direktor Sektora za sport FS BiH i predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Elmir Pilav kazao je da je seminar organizovan na visokom nivou.

"Ono što nas sve raduje jeste da su naša službena lica imala priliku da prisustvuju predavanju jednog od najboljih fudbalskih sudija Cunejta Čakira, o čijem iskustvu u suđenju i znanju ne treba trošiti riječi. Juče smo imali priliku da se uvjerimo o kakvom se profesionalcu radi i sigurno da je njegovo predavanje ostavilo veliki utisak na naša službena lica kojim su prenesena iskustva s najvišeg nivoa u suđenju. FS BiH će nastaviti s edukacijom svojih kadrova s ciljem daljeg unapređenja suđenja u našim takmičenjima", kazao je Pilav.

Cunejt Čakir rođen je 23. novembra 1976. godine u Istanbulu. Na FIFA sudijskoj listi je od 2006. godine, dok je od 2010. na lisiti UEFA elitnih sudija. Redovno je sudio derbi utakmice u svojoj zemlji, kao i završnice velikih takmičenja.

(MONDO/Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC