• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jesenja titula u Laktašima: Veliki trijumf gostiju u Mrkonjić Gradu, za korak naprijed ka Prvoj ligi RS!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ubjedljivom pobjedom protiv direktnog konkurenta u borbi za šampionsku titulu, fudbaleri Laktaša povećali prednost na pet bodova u odnosu na Slobodu, te će zimsku pauzu dočekati na liderskoj poziciji.

 sloboda mrkonjić grad - laktaši 0:3 derbi druge lige rs zapad 14. kolo Izvor: Promo/FK Laktaši

Dugo očekivani derbi 14. kola, ali i kompletne sezone u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Zapad", u Mrkonjić Gradu odigrali su Sloboda i Laktaši, a gosti su bili mnogo uspješniji na "Lukama" i golovima Stefana Milojevića i dvostrukog strijelca Gorana Zelenike slavili ubjedljivo 3:0 (1:0).

Ovom pobjedom tim Miljana Bajića i matematički je stigao do jesenje titule, te kolo prije kraja prvog dijela sezone ima pet bodova prednosti u odnosu na Mrkonjićane.

SLOBODA - LAKTAŠI 0:3 (0:1)
/Milojević 23, Zelenika 57, 58/

Možda će vas zanimati

Laktaši su bili mnogo bolji rivalu u prvom dijelu, propustili brojne šanse, ali jednu su ipak uspjeli da realizuju.

Prvi je zaprijetio Goran Zelenika, koji je imao veliku priliku u 10. minutu. Isti igrač šest minuta kasnije pokušao je iz daljine, ali Filip Ratković je sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

Zelenika je ponovo bio u šansi u 23. minutu, ali nije uspio najbolji strijelac gostiju da zaprijeti. Međutim, iz drugog plana ubacio se Stefan Milojević i odlično pogodio za vođstvo Laktaša.

Nedugo zatim, domaći su ostali sa desetoricom na terenu. Igrač-trener domaćih Igor Mirković zbog udaranja laktom golmana gostiju Đorđa Vukovića morao je u svlačionicu nakon samo pola sata igre, pa je ostatak meča Sloboda odigrala sa igračem manje.

SUDIJA

Derbi drugoligaškog "zapada" na "Lukama" sudio je premijerligaški arbitar Zoran Grbić iz Prijedora.

U 35. Amidžić je dobro šutirao, ali je izblokiran i lopta je završila u korneru, da bi u 43. minutu Zelenika još jednom bio u prilici da se upiše u strijelce, ali gol ga nije htio u prvom poluvremenu.

Veliku šansu za izjednačenje Mrkonjićani su imali u 55. minutu. Ipak, Srđan Mrzić nije dobro šutirao, pa je Vuković odbranio bez poteškoća. A onda je stigla kazna.

Ono što nije uspio u prvom, Zelenika je nadoknadio u nepuna dva minuta drugog poluvremena.

Sa dva brza gola, u 57. i 58. minutu zapečatio je sudbinu domaćina, te se po broju golova izjednačio sa Ognjenom Škorićem iz žeravičkog Jedinstva. Obojica su u 14 kola po 15 puta pogađali protivničke mreže.

Do kraja nije bilo mnogo uzbuđenja. Zadovoljni sigurnim vođstvom gosti su rutinski sačuvali prednost, dok domaći sa igračem manje nisu imali snage bar za počasni gol.

TABELA

Laktaši 40, Sloboda (Mrkonjić Grad) 35, Sloga (Trn) 27, Jedinstvo (Žeravica) 25, Dubrave 23...

SLOBODA: Ratković, Domuzin, Radoja, Soldat, Munjiza, Nikić, Janković, Komljenović, Mrzić, Mirković, Maksimović. Trener: Igor Mirković.

LAKTAŠI: Vuković, Vučić, Trninić, Amidžić, Arežina, Milojević, Ostojić, Zelenika, Petković, Keleman, Babić. Trener: Miljan Bajić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC