• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crveni karton i loši uslovi za igru bili ključni": Goran Sablić i Jure Ivanković poslije derbija na "Pecari"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Treneri Sarajeva i Širokog Brijega, Goran Sablić i Jure Ivanković prokomentarisali su derbi 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je pripao domaćinu na "Pecari" nakon preokreta iz "dvojke u keca".

 Široki Brijeg - Sarajevo 2:1, izjave Goran Sablić, Jure Ivanković Izvor: FENA/Filip Kožul

Strateg ekipe sa "Koševa" Goran Sablić istakao je da je crveni karton Darka Bodula bio prelomni trenutak nedjeljne utakmice, koja je pripala domaćem Širokom Brijegu rezultatom 2:1 (0:1).

"Ja bih rekao da je po poluvrijeme pripalo objema ekipama. Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, a Široki Brijeg u drugom, pogotovo nakon isključenja koje je odvelo utakmicu u drugom pravcu. Nakon crvenog kartona, po ovakvim uslovima je stvarno bilo teško izdržati nalete Širokog Brijega. Po prilikama, sretniji i spretniji je pobijedio. Ako pogledate posljednje minute, imali smo odlične šanse. Bez obzira na sve, mislim da nismo zaslužili poraz. Imamo posljednje kolo i napravićemo sve da sa pobjedom odemo na pauzu", rekao je Sablić poslije meča.

O isključenju svog igrača je istakao i da je sudija Dragan Petrović morao najprije da pokaže žuti karton igraču domaćih zbog oštrog prekršaja, koji je izazvao cijelu gužvu koja je rezultirala crvenim kartonom.

"Neću da opravdam Bodula, ali nije mi jasno zašto sudija čeka sa žutim kartonom gdje igrač s leđa ide s dvije noge na ovakvom terenu. Dakle, isprovocira ti igrača, on dobije crveni i zakuha se, a potpuno bespotrebno. To je moja mala digresija na taj trenutak. Bodul je bio nervozan, ali bio je prekršaj na njemu za žuti karton",  naglasio je Sablić.

Njegov kolega sa širokobriješke klupe Jure Ivanković bio je zadovoljan sa tri osvojena boda, ali se posebno osvrnuo na stanje terena na "Pecari", koje je bilo potopljeno zbog kiše.

"Teška i zahtjevna utakmica, prije svega zbog uslova. Žao mi je što se igralo u ovakvim uslovima. Mislim da mi u BiH nećemo napredovati dok ne riješimo pitanje terena. U prvom poluvremenu se Sarajevo bolje snašlo, a u drugom smo mi pokušali da igramo sa više rizika. Posrećilo nam se, dali smo gol i bilo je lakše igrati. Nismo imali neke šanse po ovom terenu, ali to nije bilo realno ni očekivati. Čestitam mojim igračima, čestitam i igračima Sarajeva. Mi smo zadovoljni kako se kreću stvari, idemo utakmicu po utakmicu. Ostalo je sada još da odigramo protiv Željezničara, da se što bolje spremimo za taj meč", istakao je Ivanković i dodao:

"Bili smo ravnopravni Sarajevu u svim segmentima igre, a taj crveni karton je definitivno prelomio utakmicu".

Široki Brijeg je ovom pobjedom stigao do 27 boda i diobe četvtog mjesta sa banjalučkim Borcem, koji je remizirao protiv Radnika u Bijeljini (1:1), dok je Sarajevo na trećoj poziciji sa bodom više.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC