• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovog Klop obožava Rangnika: Najbolji njemački trener ima nestvaran njuh - otkrio je pola Liverpula i Bajerna!

Autor Haris Krhalić

Mnogi igrači kojima je baš on pružio šansu postali su svjetske zvijezde. Zato u Njemačkoj svi cijene Ralfa Rangnika.

 idealni tim ralfa rangnika Izvor: Profimedia/ Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Mančester junajteda dobili su novog trenera, a Ralf Rangnik (63) trebalo bi da promijeni cijeli klub. Za početak, pristup igri Mančestera junajteda moraće da bude drugačiji, odnosno oni će poprimiti neke odlike njemačke trenerske škole, a kasnije će se mijenjati i druge strukture.

Iskusni Nijemac je pored uloge trenera kroz karijeru radio i kao direktor, pravio dugoročne planove za razvoj i skautirao pojačanja, pa će od naredne sezone sličnu ulogu imati i u Engleskoj. Trebalo bi da postane savjetnik u klubu, a vjerovatno će imati uticaj i na izbor pojačanja.

Možda će vas zanimati

 Dva glavna principa po kojima Ralf Rangnik bira igrače su - brz i mlađi od 23 godine! Ostali, praktično, ne dolaze u obzir osim ako prilike nisu specifične.

Zato je tokom karijere zaslužan za mnogo poznatih fudbalskih imena. Tokom svog rada u Njemačkoj Rangnik je otkrio mnoge trenere, ali i neke od igrača koji su danas najbolji na svijetu! Predstavljamo vam idealan tim sastavljen od fudbalera sa kojima je sarađivao.

Na golu ekipe nalazio bi se Manuel Nojer, čovjek koji je na samom početku karijere sarađivao sa Rangnikom. On je kao omladinac Šalkea pod komandom novog trenera prekomandovan u prvi tim, a Ralf je vidio sve njegove kvalitete. Odličan u igri nogom, može da bude treći štoper, ali fantastično obavlja i golmanski dio. Kupljeno - Nojer je postao prvotimac.

Na štoperskim mestima dvojica igrača sličnih karijera. Obojicu je pronašao baš on. Dajot Upamekano i Ibrahima Konate su prošli kroz Red Bulov sistem, a danas su važan dio Bajerna iz Minhena i Liverpula!

Na bekovskim pozicijama dvojica igrača koji su svjetsku slavu stekli u Bajernu iz Minhena. Na jednoj strani Džošua Kimih, koji može da igra i kao centralni vezni, a koji je zapravo počeo da igra seniorski fudbal u trećoj ligi za Lajpcig, a na drugoj David Alaba, koji je bio Rangnikov fudbaler samo na šest meseci, tokom pozajmice u Hofenhajmu.

U ovom sistemu Ralfa Rangnika najteže bi bilo Nabiju Keiti. Vezni fudbaler Liverpula bio bi na vjetrometini i od njegove igre zavisio bi cijeli tim. Predstavljao bi sponu ka ubitačnom napadu, a tamo ima dovoljno brzine da se vrate i pomognu jednom od igrača koje je Klop doveo baš iz Rangnikovih sistema.

Sadio Mane i Roberto Firmino spadaju u istu kategoriju. Senegalca je Rangnik kupio za tri miliona od Meca i bio važan dio pravljenja njegove fantastične karijere, dok je Roberta Firmina skautirao kao trener Hofenhajma. Doveo ga je u klub i otišao samo jedan dan kasnije nezadovoljan potezom uprave, ali se Brazilac sjajno snašao.

Po desnom boku igrao bi mladi Englez Emil Smit-Rou, fudbaler Arsenala koji je početkom 2019. godine kratko bio na pozajmici u RB Lajpcigu, a koji trenutno igra fudbal života. Možda će Ralf to imati prilike da vidi na debiju, kada Mančester junajted bude predvodio u nekada velikom derbiju Premijer lige!

Za kraj - ubitačan napad... Tandem Erling Holand - Timo Verner garantovao bi "milion" golova po sezoni, posebno u tranziciji koja je jedna od glavnih odlika Rangnikovih ekipa. Nikada nema stajanja, a svaka oduzeta lopta brzo se prebacuje pred gol protivnika.

Tamo bi je sačekali Holand kojeg je doveo u RB Slacburg i Verner sa kojim je radio u Lajpcig, gdje je Nijemac bio prava gol-mašina!

Ovako bi izgledao tim sastavljen od fudbalera koje je Ralf Rangnik "otkrio":

Izvor: MONDO/buildlineup.com

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC