• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka bruji o skandalu sudije! Zvijezda Dortmunda napala arbitra zbog penala: Namještao mečeve, a vodi derbi!?

Autor Dragan Šutvić

Belingam se prisjetio skandala koji se desi kada je imao samo dvije godine, a zbog ovakvih riječi ga sigurno čeka kazna.

 borusija bajern penal komentar belingema o sudiji Izvor: Profimedia/Twitter/Viaplay/Screenshot

Dortmund i Bajern odigrali su vrlo zanimljiv "Der Klasiker" u kome je viđeno čak pet golova, ali i povreda Julijana Branta zbog koje se cijeli stadion uplašio.

Bajern je slavio nakon preokreta 3:2, a gol za pobjedu postigao je naravno Robert Levandovski sa "bijele tačke" u 77. minutu. Odluka o jedanaestercu donijeta je poslije nekoliko minuta pauze, VAR soba je pogledala incident i odlučeno je da se sankcioniše to što je Matsa Humelsa pogodila lopta u ruku...

Možda će vas zanimati

Koliko su u Dortmundu pobjesnili najbolje govori to što je trener Marko Roze isključen, ali to nije ništa promijenilo pošto je Levandovski zatresao mrežu i donio svom timu tri boda.

Ipak, bilo je igrača koji nisu mogli da ćute, pa bi tako Džud Belingam mogao da snosi posljedice zbog "dugog jezika".

"Što se mene tiče, to nije penal. Humels nije gledao loptu, bori se, pogađa ga, a on je nije ni gledao. Pogledajte i ostale odluke na ovom meču... Date sudiji koji je već namještao utakmice da vodi najveći meč u Njemačkoj. Šta da očekujete onda?", poručio je "vruće glave" mladi fudbaler Dortmunda.

Belingam je "potkačio" Feliksa Cvajera, glavnog arbitra meča, koji je bio dio velikog skandala u nemačkom fudbalu davne 2005. godine, dakle kada je engleski vezista imao tek dvije godine.

Cvajer je tada bio u grupi nejmačkih sudija koje su kažnjene i suspendovane zbog namještanja više utakmica u "cvajti", Kupu Njemačke i trećoj ligi. U pitanju je veliki skandal "težak" oko dva miliona evra, a Feliks Cvajer je jedan od rijetkih sudija koji je poslije toga napravio karijeru.


Tada je kažnjen na šest mjeseci suspenzije pošto ga je sudija Hojzer podmitio sa 300 evra, a potom je sam uz još nekoliko arbitara to prijavio Fudbalskom savezu Njemačke.

Cvajer je poslije toga napravio uspešnu karijeru i postao internacionalac, ali mu to Belingam nije zaboravio.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC