• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao da bodri Partizan, a možda konačno zaigra u Humskoj: Stojanović za MONDO - Bilo je kontakata, postoje mogućnosti!

Autor Haris Krhalić

Fudbaler koji je ponikao u mlađim kategorijama Partizana došao je da bodri ekipu protiv Anortozisa, a kako je trenutno slobodan igrač, nije nemoguće da konačno obuče crno-bijeli dres.

 Luka Stojanovic mondo intervju Izvor: MN Press/Profimedia

Igrali su fudbaleri Partizana utakmicu godine u četvrtak uveče u Humskoj, a na susret protiv Anortozisa stiglo je i "dijete" kluba da podrži crno-bijele.

Partizan je uspio da se izbori za plasman u nokaut fazu Konferencijske lige poslije remija 1:1, a u poluvremenu tog susreta Luka Stojanović otkrio je za MONDO otkud on ponovo u Humskoj i da li će se možda vratiti u klub u kojem je stasavao u mlađim kategorijama.

Stojanović je trenutno slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Čikago Fajerom iz MLS lige, a nekadašnji igrač Čukaričkog i Sportinga kaže da je na utakmicama Partizana kada god je to moguće.

"Bio sam i protiv Novog Pazara. Kad god imam vremena, dođem ili sam ili s porodicom. Za sada meni sve ovo sjajno izgleda - prvi su na tabeli uz dobru prednost nad Zvezdom. Klub kao Partizan ima ambicije da pobjeđuje svaku utakmicu, tako da je sjajno i što se bore za sljedeću rundu poslije grupne faze. Sa moje tačke gledišta je ovo fantastičan rezultat i mislim da treba da budu srećni i uz ove probleme sa rosterom, ovo je idealan scenario, uz današnju pobjedu ili neriješen rezultat", počeo je Stojanović za MONDO.

Momak koji je sa Lazarom Markovićem, Aleksandrom Mitrovićem i ostalim članovima čuvene generacije "1994" stasavao u Humskoj otkriva kakvi su njegovi naredni planovi.

"Otprilike neki planovi su vezani za januar, možda će se neka promjena desiti, ali za sada ništa konkretno i dalje. Tu sam u Beogradu, na odmoru. Tamo se u Americi nismo dogovorili oko opcije za novi ugovor, tako da sam sa čistim papirima i slobodan. Neke određene želje gdje bih volio i šta bih volio - sve zavisi od situacije koja će se namjestiti."

Izvor: MN PRESS

Koliko je onda moguć povratak u Partizan? U Superligi se već pokazao u dresu Čukaričkog, naročito kada je bio strijelac protiv Crvene zvezde sa pola terena.

"Ovako iskreno, reći ću da u ovoj situaciji sa slobodnim papirima, ja sam taj koji odlučuje gdje bi trebalo da bude odlazak u sljedeći klub. Tako da situacija je okej, sigurno da postoji neka mogućnost da se to desi, naravno, ukoliko Partizan tako nešto bude želio."

Da li to znači da je bilo kontakata sa crno-bijelima?

"Više je bilo onako nešto neformalno. I dalje mislim da i oni imaju zaista bitnu utakmicu danas od koje zavisi cijela sezona, uz ovaj mogući prolazak dalje u nokaut fazu. Svi oni su koncentrisani na prvenstvo, na utakmice, takođe imaju i dosta povreda... Mislim da ni njima nije sada vrijeme da pregovaraju ili traže neke igrače. Ali sigurno da će se i oni aktivirati kada se završi polusezona, tako da imamo vremena i za to", priča Stojanović za MONDO.

Kako kaže, svaka utakmica Partizana u njemu probudi emociju.

"Probudi mi svaka utakmica, ne samo neka značajna! Na svaki gol i pobjedu reagujem isto. Ne postoji kod navijača Partizana da imam neku najznačajniju utakmicu ili gol. Svaka utakmica mi je takva, to je tako nešto što pokušavam da pokažem i na terenu. Svakom golu sam se radovao i proslavljao vatreno, a pogotovo je to ovdje gdje sam odrastao i proveo toliko vremena. Ne treba ni da pričam koliko mi znači Partizan."

Stojanović ističe i da mu povratak u Superligu nije stran, jer je to već jednom uradio.

"Već sam se vratio u Čukarički i bio sam tu dvije godine. Mislim da sam uspio da se pokažem u najboljem svjetlu. Na moju žalost, jer sam otišao, navijači nisu imali mogućnost da me vide. Taj neki period adaptacije na srpski fudbal sam proveo u Čukaričkom i to mi je bila jedna od boljih odluka u karijeri. Iz Beograda sam, tu sam odrastao, igrao u Partizanu cijeli život, bilo mi je drago da igram u Srbiji da pokažem svoj kvalitet na terenu."

Iskoristio je priliku i da pohvali mladog napadača Partizana Marka Milovanovića, čiji je pogodak u prvom poluvremenu proslavio, uporedivši ga sa Aleksandrom Mitrovićem.

"Jeste, Milovanović podsjeća na Acu Mitrovića, stvarno. Treća utakmica, treći gol glavom. Ima osećaj, ima sve da bude vrhunski napadač, samo treba mu vremena za igru. To je uz Rikarda jako teško. Ali kad god dobije priliku on se izbori golom i sjajno je da tako mlad igrač koristi svoje minute na terenu."

Na kraju, Stojanović se osvrnuo i na period u dresu Čikaga i igranju u MLS ligi.

"MLS je fantastična liga, sigurno će napredovati iz godine u godinu. Prve godine sam imao težu povredu iz koje sam izašao poslije osam meseci, prve utakmice... Bilo je malo naporno, cijeli taj period, korona me zadesila u Čikagu, bez porodice, izolovan i sam, povređen na štakama. Kad se sjetim Čikaga, sjetim se toga. A s druge strane sam imao super sezonu i mislim da sam kroz tu sezonu zaslužio i da me nešto dobro sačeka naredne godine i nadam se da ću izabrati pravi klub za mene ukoliko dođu adekvatne ponude", s osmijehom na licu završava Luka Stojanović u razgovoru za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC