• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH i Srbija protiv Brazila u Ligi nacija? Moguće je! Južna Amerika se seli u Evropu, ovo je prst u oko FIFA!

Autor Dragan Šutvić

UEFA i KONMEBOL su došle do dogovora, takmičenje reprezentacija će uskoro doživjeti veliku reorganizaciju!

 bih i srbija protiv brazila u ligi nacija  Izvor: Anadolija/Elman Omić

Nova revolucija u svijetu fudbala! UEFA i KONMEBOL su riješile da se udruže i pokažu FIFA šta misle o njenoj ideji o igranju Svjetskog prvenstva svake druge godine.

Donijeta je odluka - reprezentacije iz Južne Amerike uskoro će se takmičiti u evropskoj Ligi nacija, u kojoj nastupaju i BiH i Srbija!

Možda će vas zanimati

Poslije najnovijih informacija iz UEFA, stvari su jasne - osim evropskih selekcija, u Ligi nacija od sezone 2024/25 igraće i reprezentacije iz Južne Amerike, a sve utakmice igraće se u Evropi!

To je u skladu sa memorandumom koji su nedavno potpisale UEFA i KONMEBOL. Prethodno je donijeta odluka da osvajači Eura i Kopa Amerike igraju jedno dodatno finale za novi trofej "Finalisima", a sada se otišlo još dalje.

Ovo je očigledan plan UEFA i KONMEBOL da se unište snovi FIFA o eventualnom Svjetskom prvenstvu koje bi željeli da organizuju svake druge godine. A poznat je i konkretan plan:

Šest najboljih reprezentacija Južne Amerike bi se priključile A diviziji Lige nacija. Na današnji dan to bi bili Brazil, Argentina, Kolumbija, Urugvaj, Peru i Čile, i oni bi sa 16 evropskih ekipa činili A diviziju od 22 tima.

Preostala četiri tima - Paragvaj, Ekvador, Venecuela i Bolivija - bile bi pridodate B diviziji, koja bi potom brojala 20 ekipa.

Ovim potezom bi selekcije iz Južne Amerike dobile priliku da igraju snažne mečeve, pošto je UEFA svojom Ligom nacija praktično onemogućila Brazil, Argentinu i ostale da igraju prijateljske mečeve protiv najjačih timova Evrope.

Još uvijek nema potvrda kako će sistem izgledati tačno, zbog zgusnutih kalendara, ali stvar je jasna - ako BiH i Srbija u predstojećoj sezoni Lige nacija, tokom 2022, osvoje svoju grupu u B diviziji, od 2024. moći će da igraju protiv Brazila, Argentine i ostalih najjačih timova Južne Amerike, pošto bi se plasirali u A diviziju.

"Ovo je posljednja UEFA Liga nacija u ovom formatu. Imali smo sastanak sa KONMEBOL-om. Od 2024, timovi sa dva kontinenta će igrati u ovom takmičenju. Format u C i D divizijama se neće mijenjati. Još uvijek radimo na formatu", rekao je Zbignjev Bonjek, potpredsednik UEFA.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC