• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čistka" u Zvezdi - bar 7 igrača može da ide: Precrtani svi koji ne prave razliku, Stankoviću potrebna svježa krv!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će imati dosta posla tokom zime kako bi na vrijeme napravila tim koji će krenuti u novi pohod u UEFA takmičenja. Zbog toga su potrebna nova imena na klupi, pošto neka stara evidentno ne prave razliku kada im se ukaže povjerenje.

 fk crvena zvezda zimski prelazni rok 2021 2022 analiza  Izvor: MN PRESS

Kada se na polusezoni podvuče crta, Crvena zvezda i te kako ima razloga za zadovoljstvo. Bilo je uspona i padova, ali je utisak na kraju godine ipak vrlo pozitivan.

Nije došlo do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, ali je izborena osmina finala Lige Evrope poslije skoro tri decenije, uz rekord na UEFA rang-listi. Utisak "kvari" jedino što je Partizan bio malo uspješniji i u drugi dio sezone u Superligi će poslije sedam godina ući sa "plusom", ali baš iz netipičnih kikseva Zvezda može da izvuče važne pouke.

Možda će vas zanimati

Osim u "vječitom" derbiju, pobjede nije bilo ni protiv Vojvodine, odnosno u dva susreta sa Radnikom, a u još nekoliko mečeva pokazalo se da "druga tabla" Zvezde nije za najviše domete.

Baš kada je Zvezda, usred gustog rasporeda i velikog broja povreda, morala da odmori neke od svojih nosilaca poput Aleksandra Kataija ili Mirka Ivanića - dešavali su se veliki padovi u igri. U ligi u kojoj se svaki kiks skupo plaća, to bi na kraju moglo da bude ključno u borbi za titulu.

Tako je Zvezda sa "dušom u nosu" poslije Brage izašla na megdan Radniku, a o tom susretu se priča i pet dana kasnije. Zvezda se ispromašivala na 1:0, a onda ostala bez snage, pošto dodatnu energiju sa klupe nije unio niko od rezervista. Kao što to obično biva u fudbalu, stigla je kazna u vidu izjednačenja pred sam kraj, a zbog izgubljena dva dragocjena boda podigla se velika bura i trener Stanković je opravdano bio nezadovoljan.

Niko od igrača koji su ušli u drugom poluvremenu (Falko, Lazetić, Degenek, Krstičić i Nikolić) nije uspio energetski da podigne Zvezdu, pa se povela diskusija o tome ko je zapravo u ovom trenutku višak na "Marakani" i da li je vrijeme da stigne svježa krv u redove šampiona.

Izvor: MN PRESS

Ako ne bude preokreta u posljednji čas, već ove zime klub napuštaju univerzalci Slavoljub Srnić i Aleksa Vukanović čije se ugovorne obaveze završavaju.

Neće biti iznenađenje ako u posljednji čas Zvezda produži ugovor sa Srnićem, koji je pošteno odradio svoj drugi mandat na "Marakani", igrao i na pozicijama koje mu nisu primarne, međutim pokazalo se i da je crveno-bijelima u određenim trenucima potrebno i kvalitetnije rešenje.

Dok se čekaju dolasci pojačanja, od kojih su Mustafa i Ohi sigurni, dok je još nesigurno da li će Arboleda izabrati Zvezdu, vrijedi istaći i da ima još "precrtanih".

To se prije svega odnosi na Loisa Dionija čiji će učinak u Zvezdi navijači pokušati što prije da zaborave. Stigao je kasno iz Anžea, kao iznuđeno rješenje u napadu, a učinak od tri gola - i nešto više povreda, svakako nije zadovoljavajući. Već neko vrijeme nije u kombinaciji za tim zbog problema u koje niko na "Marakani" nije siguran da su stvarni, pa će se pozajmica raskinuti već na zimu.

Izvor: MN PRESS

Od stranaca, Zvezda ne računa ni na Aksela Bakajoka, koji ove jeseni jedva da je skupio 100 minuta, dok su "na ledu" Rišairo Živković i FIlipo Falko koji se takođe nisu proslavili.

Holanđaninu je olakšavajuća okolnost što je stigao prije samo nekoliko mjeseci i bio je vidno nespreman za takmičarski fudbal, što može da se ispravi uz dobre zimske pripreme, dok oko "Mesija iz Salenta" postoji sve više skepticizma jer se punih godinu dana nije prilagodio u Zvezdi.

Uz to, otvoreno ga je kritikovao i Dejan Stanković, potom ga i branio, a vjeruje se da bi ga Zvezda pustila da ode samo u slučaju dobre ponude u januaru.

U veznom redu dozvolu za odlazak imaju trojica igrača. Njegoš Petrović je podigao formu u finišu sezone, dok su Nenad Krstičić, a posebno Veljko Nikolić, imali blijed učinak. Zvezda nikome od njih neće praviti problem ako bude interesenata, posebno jer želi "svježu krv" u dijelu tima koji nekada zadaje najviše glavobolja Dejanu Stankoviću.

Izvor: MN PRESS

U odbrani je mnogo nepoznanica - Marku Gobeljiću, Milanu Gajiću i Milanu Rodiću ističu ugovori za  samo šest mjeseci, a trenutno pregovori stoje.

Zvezda želi da zadrži Milana Rodića, od njega nema boljeg dostupnog domaćeg lijevog beka, dok još nema konačne odluke oko desnih bekova pošto se aktivno na tržištu gleda i stranac. Neće biti iznenađenje ako na "Marakani" o ovome presjeku tek poslije proljećnog dijela sezone.

Što se tiče štopera, Miloš Degenek bi mogao da ode iz Zvezde ukoliko dođe Danilo Arboleda, dok bismo od proljeća možda mogli da vidimo i Andreja Đurića u prvom timu.

Izvor: MN PRESS

Kada je u pitanju pozicija golmana, uprkos brojnim medijskim napisima, oko toga ima najmanje dileme u ovom trenutku. Zvezda će u nastavak sezone ući sa istom trojicom golmana koje je imala i tokom jeseni, a to su naravno Borjan, Popović i Gordić.

Sve u svemu, pred rukovodstvom su pune ruke posla tokom zimskog prelaznog roka koji je otvoren sve do 11. februara.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, Crvena zvezda ne mora previše da žuri zbog obaveza na međunarodnoj sceni, pošto je prvi meč osmine finala Lige Evrope zakazan za 10. mart. Do tada može polako da podvuče crtu i vidi koga hoće, koga neće i bez koga ne može...

Više vijesti o FK Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC