• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa Ronaldom, odao se drogama, a sad je pekar: Fudbaler slavnih klubova morao i u drvosječe kako bi preživio

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Samo zagriženi ljubitelji Kalča sjećaju se fudbalera koji je nastupao za Inter.

 fabio mačelari fudbaler koji je morao da radi kao pekar i rdvosječa Izvor: YouTube/Mediaset Play Remix/Screenshot

Nije mali broj fudbalera koji zarade veliki novac tokom igračke karijere, a potom to vrlo lako "prokockaju" i shvate da je to bilo jedino što znaju i da i u penziji moraju od nečega da žive.

Takav slučaj je bio i sa Fabijom Mačelarijem, nekada velkim talentom Intera, kome je novac došao brzo, a još brže ga je potrošio. Želio je da živi u luksuzu, obožavao je noćni život i skupe provode, pa ga je to sustiglo kada se ispostavilo da njegova fudbalska karijera ipak neće biti blistava.

Možda će vas zanimati

Mačelari, kome je danas 47 godina, zablistao je kao lijevi bek tokom devedesetih u Lečeu i Kaljariju, a onda ga je Inter kupio 2000. godine za oko sedam miliona evra.

Igrao je tako za "nerazure" u vrijeme Ronalda, međutim sve to je brzo potrošio, a pošto nije oduševio u Interu išao je dalje u Bolonju i nazad u Kaljari, pa u niželigaše kako bi imao od čega da živi. Ipak, povreda ga je i tu usporila, pa je Fabio morao da presiječe i izabere novu profesiju.

Sada ga uglavnom možete pronaći kako radi u pekari gdje mijesi hljeb, a ponekad i u šumi pošto mu ni posao drvosječe nije bio naporan kako bi mnogima.

"Imao sam mnogo padova tokom karijere, čak sam koristio i droge. Kada ste mladi, dođe do određene zarade, odjednom povećate standarde života i ne razumijete šta vam se može desiti preko noći", rekao je Italijan koji je sve do 2015. godine pokušavao da ostane u fudbalu.


"Nije mi bilo lako da se vratim normalnom životu pogotovo kada sam naučio da puno trošim. Čovjek shvati da mora početi ispočetka ili će umrijeti."

Zanimljivo je da Fabio Mačelari ima trenersku licencu, ali ga to u ovom trenutku uopšte ne privlači. Povremeno prati fudbal, ali je to sada iza njega i ima potpuno novi život. Svima poručuje da bi trebalo da paze kako žive u tim godinama jer na njegovom primjeru mogu mnogo da nauče.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC