• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva puta tresao banjalučku mrežu, a u subotu opet napada Borac: Đorđe Despotović u ruskom Arsenalu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac će u subotu odigrati drugu pripremnu utakmicu u Antaliji i to protiv ruskog Arsenala za koji je potpisao Đorđe Despotović.

 Đorđe Despotović potpisao za Arsenal Tula - protivnik FK Borac u Antaliji Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Despotović je 2020. godine bio igrač Orenburga, koji je odmjerio snage protiv crveno-plavih i sa dva pogotka osigurao ruskom timu remi u Beleku (2:2).

U subotu će povremeni reprezentativac Srbije ponovo napadati banjalučku mrežu i to kao centarfor Arsenala iz Tule s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Jako mi je drago što smo uspjeli riješiti sve probleme s ugovorom i postao sam igrač Arsenala. Na moj transfer ozbiljno je uticao razgovor sa Miodragom Božovićem, kojeg dugo poznajem. Trener je nazvao, razgovarali smo o mojoj situaciji u Rubinu, a nakon toga nisam sumnjao da ću preći u Arsenal. Takođe je važno napomenuti da je moja supruga iz Tule, a i ta je činjenica uticala na moju odluku. Hvala upravi koja je brzo radila i sve organizovala na najvišem nivou. Imam puno prijatelja u Arsenalu, posebno Uroša Radakovića i Gorana Čaušića, oni će mi pomoći u adaptaciji. Pod Miodragom ekipa pokušava igrati napadački fudbal, što mi se kao napadaču jako sviđa. Siguran sam da ćemo uspjeti ostvariti dobre rezultate", rekao je Despotović nakon potpisivanja ugovora.

Strateg "oružara", popularni Grof Božović takođe je zadovoljan zbog obavljenog posla.

"Jako je dobro da smo uspjeli da dogovorimo s Despotovićem. Poznajem ga dobro, prije transfera imali smo plodonosan razgovor. Mislim da Đorđu nije potrebno posebno predstavljanje. On je vrhunski igrač, prošle sezone dao je mnogo golova za Rubin. Siguran sam da će nam, ako mu Bog da snagu i zdravlje, pomoći u rješavanju zadataka koji su pred nama", istakao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

Despotović (29) je inače ponikao u Zvezdi, a u karijeri je još nastupao za Sopot (Srbija), Lokeren (Belgija), Žetisu, Kairat, Astanu, Tobol (svi Kazahstan), Orenburg i Rubin. Dvostruki je šampion i osvajač Kupa Kazahstana, kao i Superkupa, a s Lokerenom je još podigao i trofej u Kupu Belgije.

U ruskoj premijer ligi je odigrao 70 utakmica i postigao 28 golova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC